Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Εκκληση για το Τατόι -Σταματήστε τις μαζικές επισκέψεις, εξαπλώνεται ο ιός

Κορωνοϊός: Εκκληση για το Τατόι -Σταματήστε τις μαζικές επισκέψεις, εξαπλώνεται ο ιός

Ο σύλλογος φίλων του κτήματος Τατοΐου ζητεί να σταματήσουν οι μαζικές επισκέψεις στα πρώην βασιλικά ανάκτορα, για να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοιού.

Εκτός από τα πάρκα και τις παραλίες, όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες παρά τις απαγορεύσεις, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε μαζικά και το κτήμα των πρώην βασιλικών ανακτόρων, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου.

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος ζητεί να σταματήσει η κοσμοσυρροή ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση του κορωνοιού: «Αγαπητοί φίλοι απευθύνουμε θερμή έκκληση προς όλους, ειδικά εν όψει Σαββατοκύριακου. Στην παρούσα συγκυρία και με τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ από τις αρμόδιες κρατικές αρχές λόγω του κορωνοϊου  COVID-19 είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων στο κτήμα Τατοΐου (το είδαμε τις προηγούμενες ημέρες)».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, το κτήμα επισκέπτονται ακόμα και άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
«Αποφύγετε το κτήμα τις επόμενες μέρες λόγω μεγάλης συγκέντρωσης κατοίκων της πρωτεύουσας. Η αστυνομία του κτήματος μας ενημερώνει ακόμα και για την παρουσία ηλικιωμένων ανθρώπων παρά τις καθημερινές εκκλήσεις του ΕΟΔΥ να παραμείνουμε στα σπίτια μας. Σεβαστείτε τον εαυτό σας, σεβαστείτε τους ηλικιωμένους σας, σεβαστείτε τους συμπολίτες σας. Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να ξεπεράσουμε και αυτή την περιπέτεια για εμάς αλλά και για τη χώρα μας».

Η φρουρά του κτήματος έχει αναλάβει να απομακρύνει τον κόσμο.
«Οι τραγικές εικόνες της γειτονικής Ιταλίας δεν απέχουν μακριά αν δεν λάβουμε τώρα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία. Ευχαριστούμε την φρουρά Τατοΐου για τα μέτρα που έχει λάβει και απομακρύνει τους επισκέπτες από τον ιστορικό πυρήνα του Κτήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.