Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καπραβέλος: Κανείς λογικός δεν μπορεί να συζητά για άρση του lockdown

Καπραβέλος: Κανείς λογικός δεν μπορεί να συζητά για άρση του lockdown

Υπέρ της παράτασης του lockdown στην Αττική και αλλού για τουλάχιστον μια εβδομάδα τάχθηκε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Κανένας λογικός άνθρωπος στον χώρο της Εντατικής δεν μπορεί να μιλά για άρση του lockdown», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1. «Η Αθήνα πιέζεται πολύ το σύστημα υγείας και τα κρούσματα είναι ανησυχητικά. Είμαστε στη φάση όξυνσης της πανδημίας, θέλει πολλή προσοχή να μην μας ξεφύγει.

Επομένως είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν μπορούμε να την ελέγξουμε και θα είναι τραγικές οι απώλειες γιατί εμείς τη ζήσαμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος και κάνουμε το σταυρό μας να μην συμβεί στην Αθήνα» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τουλάχιστον για μια εβδομάδα παράταση «για να δούμε ότι η κατάσταση σταθεροποιείται και το σύστημα υγείας αντέχει».

«Έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της ανοσίας της αγέλης. Η ανοσία της αγέλης ήταν μια ολέθρια τακτική» σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Θα είχε πάρα πολλά θύματα.

Μιλάμε για εκατομμύρια νεκρούς και πολλές υλικές ζημιές ταυτόχρονα». «Όλα τα κράτη, κυρίως ευρωπαϊκά, ακολούθησαν τον δεύτερο δρόμο. Την άμυνα, δηλαδή, απέναντι σε αυτή την πανδημία. Χαρακτηριστικό της άμυνας είναι τα αυστηρά lockdown» είπε ο Καπραβέλος. «Εμείς το πρώτο το πήραμε εγκαίρως.

Το δεύτερο αργήσαμε και είχαμε τεράστιες απώλειες. Το τρίτο έχει πάρα πολλά προληπτικά χαρακτηριστικά και ένα μεγάλο πρόβλημα την κούραση που από τη μια μεριά έχει αποτρέψει τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος.

Είναι δύσκολο να καθίσει κάποιος όρθιος σε δύο βάρκες που είναι σε φουρτούνα» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.