Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
H E.E. υπέγραψε συμφωνία με την Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

H E.E. υπέγραψε συμφωνία με την Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η Pfizer κατέθεσε το αίτημα για άδεια του εμβολίου της

Το ένα μετά το άλλο φτάνουν τα χαρμόσυνα νέα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech - Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», πρόσθεσε η Επίτροπος.

Ο Αλβέρτος Μπουρλά, CEO της Pfizer, επεσήμανε νωρίτερα ότι μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατ. δόσεις εμβολίου και η παραγωγή συνεχίζεται. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer  η εταιρεία είναι έτοιμη να στείλει δόσεις του εμβολίου COVID-19 «εντός ωρών» από τη λήψη της επίσημης έγκρισης. Aκόμη συμπλήρωσε ότι η αποστολή των δόσεων στις χώρες θα γίνει μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές.

 

Η Pfizer κατέθεσε το αίτημα για άδεια του εμβολίου της

Σύμφωνα με τους Financial Times κατατέθηκε και επίσημα το αίτημα για επείγουσα έγκριση του εμβολίου του κορωνοϊού από την Pfizer. Πλέον αρχίζει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για την έγκρισή του και την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της αρμόδιας συμβουλευτικής επιτροπής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για την αξιολόγηση των κλινικών δεδομένων του εμβολίου έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η αδημονία άλλωστε του Αλβέρτου Μπουρλά για την εκκίνηση της μαζικής παραγωγής του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, φάνηκε από την ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter, που έκανε νωρίτερα: «248 μακρές μέρες και νύχτες, 150 ενεργά κέντρα κλινικών μελετών, 43.661 θαρραλέοι εθελοντές, εκατοντάδες αφοσιωμένοι συνεργάτες στην Pfizer και στην Biontech και οι ελπίδες δισεκατομμυρίων πολιτών, οδηγούν σε 1 ιστορική στιγμή... Η Pfizer είναι υπερήφανη για το αίτημά της στην FDA για κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το αίτημα στην υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ για έγκριση του εμβολίου, έρχεται μετά την ανακοίνωση Pfizer και BioNTech ότι το εμβόλιό τους εμφανίζει 95% αποτελεσματικότητα στην προστασία των ασθενών από τον κορωνοϊό.