Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έκκληση παιδιάτρου: Η Πάτρα αναθάρρησε, κυκλοφορεί και κινδυνεύει να διασπείρει τον ιό

Έκκληση παιδιάτρου για κορωνοϊό: Η Πάτρα αναθάρρησε, κυκλοφορεί και κινδυνεύει να διασπείρει τον ιό

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπορεί να είναι κάποια ίωση, αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι ο κορωνοϊός και κινδυνεύουμε να τον διασπείρουμε στην κοινωνία
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας, ο οποίος τόνισε ότι επειδή οι συμπολίτες του στην Πάτρα είδαν τα κρούσματα να λιγοστεύουν και τον ιό να υποχωρεί, άρχισαν να ζουν όπως ζούσαν πριν. Κοινωνικότητες, επισκέψεις, βόλτες κι άλλα φαινόμενα που δημιουργούν ανησυχία για νέα διασπορά του κορωνοϊού.

«Έχουμε την τύχη-ατυχία να προηγούμαστε της υπόλοιπης Ελλάδας κατά μία εβδομάδα. Κλείσαμε μια βδομάδα νωρίτερα τα σχολεία και μπήκαμε σε καραντίνα και ρίξαμε τη νοσηρότητα. Μετά από μία εβδομάδα πτώσης των κρουσμάτων, είδαμε διαρροή πληθυσμού στην Περιφέρεια και ειδικά όταν είδε ο κόσμος ότι τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν. Γίναμε λίγο απείθαρχοι όλοι όταν είδαμε να πέφτει η νοσηρότητα.

Μόλις είδαμε λοιπόν πτώση νοσηρότητας, ο κόσμος άρχισε να αναθαρρεί και να γίνεται πιο... ελεύθερος» ωστόσο, όπως τονίζει ο γιατρός, αυτό είναι «εγκληματικό» γιατί «για κάθε σοβαρό κρούσμα κορωνοϊού που βλέπουμε, από κάτω "σέρνονται" 100 ήπια. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπορεί να είναι κάποια ίωση, αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι ο κορωνοϊός και κινδυνεύουμε να τον διασπείρουμε στην κοινωνία. Γι αυτό λοιπόν μένουμε σπίτι μας»