Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βέλγιο: Στην «πράσινη λίστα» η Ελλάδα από σήμερα -Χωρίς καραντίνα και τεστ όσοι φτάνουν από τη χώρα μας

Βέλγιο: Στην «πράσινη λίστα» η Ελλάδα από σήμερα -Χωρίς καραντίνα και τεστ όσοι φτάνουν από τη χώρα μας

Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο εξωτερικών του Βελγίου η ανανεωμένη λίστα με τις χώρες στις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην «πράσινη» λίστα μαζί με 20 ακόμη χώρες: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Κροατία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία και Σλοβενία.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από αυτές τις χώρες δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ ούτε να μπουν σε καραντίνα.

Θυμίζουμε πως αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι Αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν τις χώρες που θα μπορούν να εισέρχονται στην Επικράτεια χωρίς οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε τεστ και καραντίνα. Η Ελλάδα, παρά το επιδημιολογικό προφίλ της, βρέθηκε αρχικά στην «πορτοκαλί λίστα»

«Θα αλλάξει» το στάτους της Ελλάδα, σημείωναν από το Βέλγιο
«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή "διακοπές" του υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς», ανέφερε αργά χθες το βράδυ για το θέμα, ο Υβ Βαν Λατέμ μιλώντας στο rtbf.

Ο εκπρόσωπος του Βελγίου στη μάχη κατά του κορωνοϊού σημείωσε ότι «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα, η οποία θα ανανεωθεί.

Ποιες χώρες βρίσκονται στην «πορτοκαλί» και την «κόκκινη» λίστα του Βελγίου
Στην «πορτοκαλί» λίστα βρίσκονται: Κύπρος, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. Όσοι φτάνουν στο Βέλγιο από αυτούς τους προορισμούς υποβάλλονται σε τεστ και μπαίνουν σε καραντίνα.

Στην «κόκκινη» λίστα, που σημαίνει ότι απαγορεύονται τα ταξίδια, βρίσκονται: Φινλανδία, Ιρλανδία, Μάλτα, Νορβηγία.