Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βασιλακόπουλος: Δεν θα επιστρέψουμε στην προ πανδημίας ζωή αν δεν εμβολιαστούμε μαζικά

Βασιλακόπουλος: Δεν θα επιστρέψουμε στην προ πανδημίας ζωή αν δεν εμβολιαστούμε μαζικά

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφέρθηκε στην εμβολιαστική διαδικασία καθώς και στην πορεία των κρουσμάτων.

Για το πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως «αυτό θα εξαρτηθεί απόλυτα από το πώς θα συμπεριφερθούμε και τι αποφάσεις θα πάρει η πολιτεία», ξεκαθαρίζοντας ότι το πώς θα είναι η συμπεριφορά μας, έχει δύο συνιστώσες.

«Η μία συνιστώσα είναι το πώς θα εμβολιαστούμε. Η πολιτεία έχει φροντίσει αυτή τη στιγμή να έχουμε υπερεπάρκεια σε όλα τα εμβόλια και μπορούμε να κλείσουμε άμεσα ραντεβού, με οποιοδήποτε εμβόλιο, δεν υπάρχει λοιπόν, κάποια δικαιολογία, έχει ξεκινήσει κι ο εμβολιασμός κατ' οίκον».

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως πριν την πανδημία αν δεν εμβολιαστούμε αθρόα και μαζικά»

Μάλιστα, τόνισε πως μέχρι να εμβολιαστούμε, «έχει σημασία και το πόσο προσέχουμε. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως ζούσαμε πριν την πανδημία αν δεν εμβολιαστούμε αθρόα και μαζικά».

Και προσέθεσε το εξής: «Μοναδική λύση ο εμβολιασμός. Ό,τι μέτρο άλλο κι αν προσπαθήσουμε να πάρουμε, δηλαδή μοριακά τεστ, rapid τεστ, μειώνουν απλά το πρόβλημα αλλά δεν μπορεί να αποτελέσουν λύση για την πανδημία διότι αν μπορούσαν να εξασφαλίσουν 100% ότι κάποιος δεν έχει κορωνοϊό, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα πολλούς μήνες πριν».