Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ζήση Ρούμπου για την πατριαρχία που έγινε viral

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ζήση Ρούμπου για την πατριαρχία που έγινε viral

Με μία ανάρτηση γροθιά στο στομάχι για την πατριαρχία και το πώς αυτή ρίζωσε στις ψυχές παιδιών τοποθετήθηκε ο γνωστός κωμικός ηθοποιός Ζήσης Ρούμπος.

Στη συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook περιγράφει πώς ο ίδιος βίωσε την πατριαρχία από προσωπικές του μνήμες και πώς έκανε ψυχανάλυση για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί από αυτή τη νοοτροπία και να αγαπήσει τις γυναίκες.

«Αυτή τη σκατίλα της πατριαρχίας την έζησα, τη διδάχτηκα καλά» γράφει ο Ζήσης Ρούμπος έζησα «το, η γυναίκα σπίτι με τα παιδιά αλλιώς στην μάνα της» και το «αυτή βάφει το μαλλί, είναι πουτάνα». Το παιδικό μου αυτί άκουσε σε καφενείο τους «μεγάλους» να μιλάνε για «γκόμενες» λες και ήταν αμάξια».

«Έθρεψα για χρόνια μέσα μου ένα τέρας. Το ισχυρό φύλο. Μέχρι που είδα πόσο ανίσχυρος είμαι μπροστά σε αυτά που μπορεί να μου προσφέρει η γυναίκα», γράφει ο ίδιος στη συνταρακτική ανάρτησή του.

«Το τέρας που μας φυτέψανε οι παλιοί. Κι όσο το τρέφουμε, μέρος του προβλήματος θα είμαστε κι εμείς» σημειώνει με νόημα ο Ζήσης Ρούμπος για να καταλήξει πως «είναι το τέρας δυνατό, μα εμένα με κάνει η γυναίκα μου δυνατότερο».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του ηθοποιού

«Αυτήν την σκατίλα της πατριαρχίας την έζησα, την διδάχτηκα καλά. Γεννημένος το '76, πρόλαβα να δω τις γυναίκες στις μαζώξεις να μαζεύουν τα πιάτα, ενώ οι άντρες καπνίζαν τα τσιγάρα στα σαλόνια. Σαλόνια που δεν ξεβρωμίζανε από την αντρίλα ποτέ.

Πρόλαβα να ζήσω το "η γυναίκα σπίτι με τα παιδιά αλλιώς στην μάνα της" και το "αυτή βάφει το μαλλί, είναι πουτάνα". Το παιδικό μου αυτί άκουσε σε καφενείο τους "μεγάλους" να μιλάνε για "γκόμενες" λες και ήταν αμάξια.

Άμα κανένας φίλος ήταν πιο τρυφερός με την γυναίκα του, έτρωγε σίγουρα παντόφλα.

"Σ' αγαπώ, θα πεις μονάχα τη μέρα που παντρεύεσαι." Συμβουλή συγγενή, στο παιδικό μου αυτί.

Έζησα, άκουσα, έμαθα να τις μειώνω τις γυναίκες. Να επιβάλλομαι.

Έθρεψα για χρόνια μέσα μου ένα τέρας. Το ισχυρό φύλο. Μέχρι που είδα πόσο ανίσχυρος είμαι μπροστά σε αυτά που μπορεί να μου προσφέρει η γυναίκα. Οι γυναίκες. Η γυναίκα μου.

Για χάρη τους, έκανα ψυχανάλυση. Να σπάσω το γαμημένο απόστημα, να χυθεί από μέσα όλη η σκατίλα του άντρα και από άντρας, να γίνω άνθρωπος.

Έζησα κι άλλα, που δεν γράφονται.

Μου δίνει ελπίδα που μαζί με τους φίλους μου, μεγαλώνουμε παιδιά, που βλέπω το παρελθόν να πεθαίνει.

Καμία συμφιλίωση με το τέρας.

Να πάτε ψυχανάλυση μάγκες.

Να το σκοτώσετε, το μόνο που αξίζει θάνατο.

Το τέρας που μας φυτέψανε οι παλιοί.

Κι όσο το τρέφουμε, μέρος του προβλήματος θα είμαστε κι εμείς.

Είναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.

Συγγνώμη που υπήρξα κάποιος που τον ενοχλούσε η λέξη.

Είναι το τέρας δυνατό, μα εμένα με κάνει η γυναίκα μου δυνατότερο».