Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ταξίδεψαν για τις γιορτές και επέστρεψαν στην Κρήτη με κορωνοϊό

Ταξίδεψαν για τις γιορτές και επέστρεψαν στην Κρήτη με κορωνοϊό

Σε καθεστώς αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων τέθηκε ήδη από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου και για 10 ημέρες η Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας στο Λασίθι, όπου παρουσιάζεται αυξημένο το ποσοστό θετικότητας στην πανδημία.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τα 15 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στην διάρκεια των δειγματοληπτικών ελέγχων την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, την Τετάρτη τα rapid tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν, προκειμένου να διαπιστωθεί, όσο αυτό είναι δυνατό, το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive, νέο πονοκέφαλο στους αρμόδιους προκαλεί ο εντοπισμός τριών θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε άλλη περιοχή του Λασιθίου. Πρόκειται για μέλη οικογένειας που είχαν ταξιδέψει στη διάρκεια των γιορτών στην Δυτική Μακεδονία και σε περιοχή με αυξημένο αριθμό μολύνσεων. 

Κατά την επιστροφή τους στην Κρήτη, διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης των εδώ επαφών τους. Σημειώνεται ότι θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν άτομα που συναναστράφηκαν στο ταξίδι τους στην Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων κι ένα δίχρονο παιδί.

Σε ισχύ τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στο Παλαίκαστρο

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας τα μέτρα που ισχύουν από τις 5 Ιανουαρίου στην Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας είναι:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως, με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών και λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).
  • Επίσης, η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Κρήτης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης,  για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων.

Πηγή: cretalive.gr