Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συναγερμός στην Αμαλιάδα: Ασθενείς που χειρουργήθηκαν και πήραν εξιτήριο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Συναγερμός στην Αμαλιάδα: Ασθενείς που χειρουργήθηκαν και πήραν εξιτήριο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αμαλιάδα, μετά τη διαπίστωση ότι δύο ασθενείς που χειρουργήθηκαν στο νοσοκομείο και έλαβαν εξιτήριο, ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, δύο ασθενείς που εισήχθησαν την περασμένη Πέμπτη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ως τακτικά χειρουργεία βρέθηκαν εκ των υστέρων θετικοί, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο περιβάλλον των δύο χειρουργηθέντων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν οι ασθενείς μπήκαν στο νοσοκομείο, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έγιναν rapid test τα οποία βγήκαν αρνητικά. Στη συνέχεια, όταν εισήχθησαν στη χειρουργική κλινική, ελήφθησαν εκ νέου δείγματα για μοριακά τεστ. Τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ δεν βγήκαν την Παρασκευή, όπως γίνεται συνήθως, αλλά το πρωί του Σαββάτου, τη στιγμή που τα χειρουργεία στην Αμαλιάδα γίνονται Τρίτη και Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επεμβάσεις έγιναν παρότι δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων. Οι δύο ασθενείς, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που νοσηλεύτηκαν κανονικά τουλάχιστον ο ένας και με άλλους ασθενείς στον ίδιο θάλαμο, στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο, ύστερα από χειρουργείο κοίλης και χολής. Στο νοσοκομείο έγινε απολύμανση και η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά.