Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο

Συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο

Κορυφώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις σε όλη τη χώρα για το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις" το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), την ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου επίσης θα συμμετάσχουν και οργανώσεις, κόμματα της Αριστεράς, φορείς και συλλογικότητες.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το ΕΚΑ:

"Με το άθλιο αυτό νομοσχέδιο, που το περιεχόμενό του αποτελεί σταθερό και διαχρονικό πόθο των επιχειρηματικών ομίλων, δίνεται από την κυβέρνηση η δυνατότητα στην αστυνομία να «εκτιμάει» με βάση μια σειρά από έννοιες και διατάξεις - λάστιχο το κατά πόσο έχουν τα εργατικά συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς και τα κοινωνικά κινήματα, το δικαίωμα να διαδηλώνουν.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες πως οι εργατικοί αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά".

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συλλαλητήριο ο οποίος κυκλοφόρησε νέο σποτ με τίτλο "Η ιστορία των διαδηλώσεων είναι η ιστορία του κόσμου"

«Όλοι και όλες υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με τα συνδικάτα, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που θέλει να καταργήσει συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και να μας γυρίσει στις σκοτεινές εποχές του κράτους- χωροφύλακα. Απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που ανάγει την αστυνομία σε απόλυτο ρυθμιστή του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται ελεύθερα και προβλέπει ακόμα και την ευθύνη των διοργανωτών μιας κινητοποίησης για οτιδήποτε συμβεί σε αυτή, αν κριθεί ότι δεν την προφύλαξαν επαρκώς - αν δεν πείσουν δηλαδή για τις επιδόσεις τους στην καταστολή!» τονίζει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την ίδια ώρα (19:00) στα Προπύλαια καλούν συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φοιτητικούς συλλόγους:

Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις

Στην Θεσσαλονίκη, αντίστοιχη διαδήλωση θα γίνει στις 19:00 με αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην Πάτρα η πορεία θα ξεκινήσει στις 19:00 από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Στο Ηράκλειο, εργατικά σωματεία καλούν στις 19:00 στα Λιοντάρια.

Στην Ξάνθη στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία.

Στα Τρίκαλα στις 19:30, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Tα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

«Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!» τονίζει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας ξεχωριστό κάλεσμα συμμετοχής:

  • Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις  8 μ.μ., στο Σύνταγμα. Στις 7.15 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις, ενώ δρομολογούνται πούλμαν.

  • Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό ραντεβού από εργατικά συνδικάτα είναι στις 8 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

  • Στην Πάτρα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 8 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο, με πρωτοβουλία του ΕΚ Πάτρας. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Δημοτική Αρχή, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.