Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σπύρος Γραμμένος: Έπεσα θύμα βιασμού στα 13 από οικογενειακό φίλο - Παλεύω με κρίσεις πανικού

Σπύρος Γραμμένος: Έπεσα θύμα βιασμού στα 13 από οικογενειακό φίλο - Παλεύω με κρίσεις πανικού

Μία ακόμα εξομολόγηση για το #metoo. Ο Σπύρος Γραμμένος μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση στα 13 του από οικογενειακό φίλο.

«Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη». Με αυτά τα λόγια, ο Σπύρος Γραμμένος μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε το 1993 σε σπίτι οικογενειακού φίλου όταν ήταν 13 ετών. «Πριν λίγες μέρες κατάφερα να το πω στην μητέρα μου» λέει και σημειώνει ότι στα 35 του μίλησε για πρώτη φορά στην ψυχολόγο του για αυτό το θέμα.

Σήμερα ο Σπύρος Γραμμένος είναι 43 ετών και κάνει μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής μιλώντας στο The Press Project.

Η εξομολόγησή του:

«Έχω πέσει θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, όπου ένας οικογενειακός φίλος, όταν ήμουν 13 χρονών με πολύ έξυπνο και ωραίο τρόπο με πήγε στο σπίτι του, με ξάπλωσε στο κρεβάτι, μου έκανε στοματικό και μετά ανέβηκε από πάνω μου και προσπάθησε να πηδ@@@. Εγώ ή ήμουν μουδιασμένος εντελώς και δεν κατάλαβα αν συνέβη κάτι ή δεν είχα στύση. Μετά μου είπε αρκετές φορές να ξαναπάω σπίτι του, όπου αρνήθηκα. Το θέμα πέρα από την προσωπική μου ιστορία είναι γιατί ακούω συνεχώς αυτή την ηλιθιότητα “γιατί δεν μίλησε τότε το θύμα”. Εμένα πέρασαν πολλά χρόνια, στα 35 μου μίλησα πρώτη φορά στην ψυχολόγο μου. Ήταν το καλοκαίρι του 1993. Μίλησα στην ψυχολόγο μου πριν έξι χρόνια, αλλά ήταν κάτι σαν ένα συμβάν, έλεγα αυτό το συμβάν, δεν μπορούσα να του δώσω την ταμπέλα που έχει κανονικά».

Εκφράζει «ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που βγήκαν και μίλησαν». «Ένιωσα», συμπληρώνει, «ότι πρέπει να σταματήσω να τον φοβάμαι. Δεν μπορώ νομικά να του κάνω κάτι γιατί κάποια στιγμή, για τον νόμο παραγράφεται, για το θύμα δεν παραγράφεται ποτέ».

«Είχα ένα βάρος 30 χρόνια, ένα τεράστιο μυστικό» αναφέρει επίσης και τονίζει ότι «μέχρι πριν λίγο καιρό φοβόμουν ότι έφταιγα». «Το είπα στον αδερφό μου για να μάθω αν έχει πειράξει και αυτόν. 

«Την πρώτη φορά που πήγα σπίτι του, μου έβαλε πορνό, μου είπε “κάπνισε ρε” και μου ζήτησε να αυνανιστούμε. Και ξαναπήγα δεύτερη φορά. Εκεί κατηγορούσα τον εαυτό μου “Γιατί ξαναπήγα;”. Αυτός ο άνθρωπος έχει κανονικά τη ζωή του. Πόσα άλλα πράγματα μπορεί να έχει κάνει και εγώ δεν μπορώ να τον καταγγείλω κάπου».

Συμπληρώνει δε πως «θέλω να φτάσει αυτό το βίντεο να το δει. Τον είδα το καλοκαίρι φέτος και τον χαιρέτησα έτσι αμήχανα. Θέλω δικαιοσύνη, αυτό απαιτώ. Εύχομαι να μην έχει πειράξει κανέναν άλλον άνθρωπο. Να είναι τόσο άρρωστος που να το έκανε μία φορά».

«Μιλώντας με δικηγόρο μαθαίνω ότι έχω πέσει θύμα βιασμού. Ξεκίνησα έξι μήνες μετά να έχω κρίσεις πανικού και παλεύω ακόμα» δηλώνει.

Δείτε ολόκληρη την εξομολόγηση του Σπύρου Γραμμένου: