Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει στον εισαγγελέα για την σεξουαλική κακοποίηση

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει στον εισαγγελέα για την σεξουαλική κακοποίηση

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών βρίσκεται η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία καλείται να καταθέσει για όσα κατήγγειλε σε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για την καταγγελία της κ. Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης που δέχθηκε το 1998 από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει για την υπόθεση.

Σοφία Μπεκατώρου εισαγγελέας

Παρότι έχει παρέλθει ο χρόνος για ποινική αξιολόγηση της πράξης του φερόμενου δράστη, όποιο κι αν είναι το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας που καταγγέλλεται, καθώς ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια, η έρευνα της Εισαγγελίας ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών, που υπέστησαν σεξουαλικά βίαιες συμπεριφορές από πρόσωπα που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία τους, σε χρόνο που δεν θα έχει παρέλθει παραγραφή και επομένως θα μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, έχει βάλει στο «στόχαστρο» του όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενώ ουσιαστικά ανοίγει την αυλαία της έρευνας του με την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου εισαγγελέας

Η ολυμπιονίκης, σε δήλωση της, μετά τις καταγγελίες της κάλεσε τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν από οποιονδήποτε χώρο κι αν βρίσκονται.

Την ίδια ώρα, ανοίγουν τα στόματα και πληθαίνουν οι καταγγελίες αθλητών και όχι μόνο ενώ γιγαντώνεται και το κίνημα συμπαράστασης στην Ολυμπιονίκη.