Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
"Σαρώνει" την ΕΛ.ΑΣ. ο κορονοϊός: 550 αστυνομικοί είναι θετικοί - Τι καταγγέλλουν

"Σαρώνει" την ΕΛ.ΑΣ. ο κορωνοϊός: 550 αστυνομικοί είναι θετικοί - Τι καταγγέλλουν

Σε καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων προστασίας στην ΕΛ.ΑΣ. προέβη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Όπως δήλωσε στο MEGA, υπάρχουν περιπτώσεις αστυνομικών που βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό και οι συνάδελφοι με τους οποίους είχαν άμεση επαφή δεν τίθενται σε καραντίνα.

«Δεν γίνεται σε ένα γραφείο να δουλεύουν τέσσερα άτομα, ο ένας να βγαίνει θετικός στον κορoνοϊό και οι υπόλοιποι τρεις να συνεχίζουν να δουλεύουν και να μην μπαίνουν σε καραντίνα» σημείωσε, καταγγέλλοντας ότι ανώτερο στέλεχος της Αστυνομίας, παρότι είχε συγγενή πρώτου βαθμού θετικό στον κορoνοϊό, συνέχιζε να πηγαίνει στην υπηρεσία του.

«Η αστυνομία ρίχτηκε στη μάχη σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα ζητήματα της χώρας. Το έμψυχο υλικό έχει πρόβλημα. Δουλεύουμε συνεχώς» υπογράμμισε ο κ. Γερακαράκος. Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι ο ΕΟΔΥ, δεν μπόρεσε να υποστηρίξει τη διενέργεια τεστ για κορoνοϊό στην Αστυνομία, «γιατί είναι μεγάλος οργανισμός». Ακόμα, ανέφερε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 550 αστυνομικοί που είναι θετικοί στον κορονοϊό πανελλαδικά, χωρίς όπως συμπλήρωσε, να προσμετρώνται οι στενές επαφές των κρουσμάτων και οι ασυμπτωματικοί.