Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα μέτρα μετακίνησης για τα Χριστούγεννα - Πότε αναμένεται η ανακοίνωση

Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα μέτρα μετακίνησης για τα Χριστούγεννα - Πότε αναμένεται η ανακοίνωση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις καθώς έρχονται νέα μέτρα για τις μετακινήσεις. Ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο Τρίτη, ενώ δεν αποκλείεται την Πρωτοχρονιά να ισχύουν πιο αυστηρά μέτρα από τα Χριστούγεννα.

Νέα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο, σύμφωνα με όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν νέα μέτρα», αλλά και ο Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι επί της ουσίας είναι μέτρα για να εφαρμοστούν όσα ισχύουν για τη μετακίνηση σήμερα.

Τόνισε ότι τα μέτρα θα αφορούν τον έλεγχο των μέτρων μετακίνησης.

Πάντως ο κ. Πέτσας είπε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα θα επιβληθούν πιο σκληρά την Πρωτοχρονιά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι στο μικροσκόπιο είναι και άλλες περιοχές της χώρας όπου μπορεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής. «Πράγματι παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές με πολύ μεγάλη προσοχή», ανέφερε.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί ευρύτερα στη Δυτική Αττική είναι μεγάλη, καθώς -όπως είπε- «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το λεκανοπέδιο με κορωνοϊό».

Με ποιο sms στο 13033 μπορούμε να πάμε στο ρεβεγιόν - Μέχρι 9 άτομα στο τραπέζι

Tα πλάνα για τις γιορτές των Χριστουγέννων έχουν ξεκινήσει για τις οικογένειες, που κάνουν τα πλάνα τους για το εορταστικό τραπέζι, που φέτος θα είναι διαφορετικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κυβερνητικού επιτελείου αναγκαστικά το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν «μεταφέρεται» μεσημέρι με έως 9 άτομα, δεδομένου ότι το βράδυ και συγκεκριμένα από τις 22:00 έως τις 05:00 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ακόμα όμως και το μεσημέρι ισχύουν απαγορεύσεις και τα sms στο 13033, τα οποία οι πολίτες θα πρέπει να τηρήσουν αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του θα πρέπει να στείλει sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Πρόκειται, δηλαδή, να στέλνουμε sms στο 13033 στον κωδικό που μέχρι σήμερα στέλναμε για σωματική άσκηση, βόλτα ή κατοικίδιο.

Eν τω μεταξύ λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα παραμείνει κανονικά σε ισχύ καθ' όλη την διάρκεια των εορτών θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ή άλλη νύχτα των εορτών διότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε. Με απλά λόγια ή θα πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του μέχρι τις 22:00 ή να διανυκτερεύσει στο φιλικό σπίτι.