Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης: Δεν έχουμε κρεβάτια στην Βόρεια Ελλάδα ως την Λάρισα - Τελειώνουν οι αντοχές μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης: Δεν έχουμε κρεβάτια στην Βόρεια Ελλάδα ως την Λάρισα - Τελειώνουν οι αντοχές μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένη στο Kontra24 βρέθηκε την παρασκευή η Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα, η οποία καθήλωσε με όσα ανέφερε σχετικά με τα κρεβάτια ΜΕΘ αλλά και όσα συμβαίνουν στις κλινικές. 

"Εξαντλούμε κάθε όριο ώστε να μην διασωληνωθούν ασθενείς" σημείωσε η ίδια, ενώ μάλιστα σημείωσε ότι "αντιστοιχούν 1 ιατρός και 2 νοσηλευτές ανά 50 άτομα" εκφράζοντας τόσο τους φόβους τους όσο και την αγανάκτιση των γιατρών και των νοσηλευτών σχετικά τα λάθη της Κυβέρνησης. 

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις ιδιωτικές κλινικές και σημείωσει ότι "η μια ιδιωτική κλινική κρίθηκε ακατάλληλη κι η άλλη κλινική βρίσκεται σε όμιλο και δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και είναι απλήρωτο" και συνέχισε λέγοντας "Δεν έχουμε επίταξη, αλλά ξε-επίταξη. Νοικιάζουμε με διπλάσια Τιμή χωρίς να υπάρχει έλεγχος της κατάστασης από τις υπηρεσίες τους ΕΣΥ" . "Δεν είχε σχεδιαστεί τίποτα την προηγούμενη περίοδο. Οι κλινικές για παράδειγμα δεν έχουν κατάλληλο εξοπλισμό οξυγόνου", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με τις ελλειψεις προσωπικού, χαρακτήρισε εγκληματικό το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμη προσλήψεις ακόμη και σήμερα. 

Δείτε όσα είπε: