Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Πότε ανοίγουν τα σχολεία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για το 2020-2021.

Όπως έγινε γνωστό τα σχολεία ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αυτό που παραμένει μεγάλο ερώτημα ακόμη είναι πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Μπορεί τον Ιούνιο όλα να έδειχναν ότι ο κορωνοϊός είναι σε ύφεση στην Ελλάδα, ωστόσο τον Ιούλιο η κατάσταση άλλαξε. 

Πλέον οι επιστήμονες κάνουν λόγο για έξαρση και φοβούνται δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Έτσι για τα σχολεία, που είχαν μια επεισοδιακή χρονιά, με λίγες ώρες μαθημάτων και με απομακρυσμένη εκπαίδευση, ελλιπής σε πολλές περιπτώσεις, παραμένει άγνωστο τι ακριβώς θα συμβεί. Αν δηλαδή οι μαθητές θα μπουν κανονικά στις τάξεις και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε μέρα ή αν θα ισχύουν οι γνωστοί περιορισμοί με μάθημα λίγες μέρες την εβδομάδα και λίγους μαθητές ανά τάξη.

Σε κάθε περίπτωση προς το τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου αυτά όλα θα ξεκαθαριστούν. 

«Έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης η οποία είναι η 7η Σεπτεμβρίου. Ξεκινάμε λίγο νωρίτερα προκειμένου οι πρώτες εβδομάδες να επικεντρωθούν σε επαναλήψεις και κάλυψη ύλης από την πρώτη χρονιά» εξήγησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑϊ.

«Είμαστε σε μια επαφή με την επιτροπή των ειδικών, με τον κύριο Τσιόδρα προκειμένου να συζητήσουμε ακριβώς τον τρόπο επαναλειτουργίας» τόνισε διαβεβαιώνοντας πως «είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια» με τις τελικές αποφάσεις ωστόσο να μην μπορούν να ληφθούν εάν δεν πλησιάσουμε στην ημερομηνία έναρξης των σχολείων.

Η υπουργός τόνισε παράλληλα πως το υπουργείο μεριμνά για την οργάνωση και ετοιμότητα επί ζητημάτων όπως οι επάρκεια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η ψηφιακή τάξη.