Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πλήθος κόσμου στην πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Πλήθος κόσμου στην πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Με μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και άλλες πόλεις της χώρας κορυφώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις ενάντια στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις" που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συλλαλητήριο του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς.

Με κεντρικά συνθήματα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές  συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

 

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι:

Μάλιστα από τις 18:00 είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ

«Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!» τονίζει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας ξεχωριστό κάλεσμα συμμετοχής σε διαδήλωση στο Σύνταγμα, στις 20:00.

Στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται αυτή την ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου. Αναμένεται να ακολουθήσουν πορείες.