Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παλαμάς Καρδίτσας: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς – Παραδέχτηκε τα πάντα η υπάλληλος

Παλαμάς Καρδίτσας: Αποκαλύψεις “φωτιά” - 40.000 εμβολιασμοί σε περιοχή με 6.000 κατοίκους

Ο «συναγερμός» που έχει προκληθεί στο υπουργείο Υγείας από την αποκάλυψη των εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας είναι δεδομένος. Ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, έχει ήδη προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας έχει προκαλέσε σάλο. Κεντρικό πρόσωπο μια διοικητική υπάλληλος, η οποία έμπαινε τα… απογεύματα στο σύστημα και εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε συγγενείς και φίλους της.  

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τυχόν μεγάλο κύκλωμα έκδοσης “μαϊμού” βεβαιώσεων εμβολιασμού μετά την υπόθεση με τα 47 πλαστά πιστοποιητικά που εντοπίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η διοικητική υπάλληλος φέρεται να είχε τουλάχιστον μία νοσηλεύτρια ως συνεργό, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών.   

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί, ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000. Τα επιπλέον εμβόλια, τα περισσότερα, φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη συγκεκριμένη περιοχή καταγωγής της υπαλλήλου. Έτσι έρευνες εστιάζονται στη συγκεκριμένη πόλη της Βόρειας Ελλάδας που είναι και η πόλη καταγωγής της υπαλλήλου με τις αρχές να εκτιμούν ότι μπορεί να έχει δώσει σε συντοπίτες της και άλλα πιστοποιητικά εμβολιασμού.   

Τώρα σε ό,τι αφορά στους 47 εμβολιασθέντες, ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τον Αύγουστο και φέρονται να έχουν εμβολιαστεί εικονικά, ωστόσο οι αρχές εξετάζουν ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών να είναι πολύ μεγαλύτερος. Έτσι “ανοίγουν” την έρευνα και εξετάζουν τι συνέβαινε και πριν τον Αύγουστο.    

Ταυτόχρονα τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να ασκηθούν από τις εισαγγελικές αρχές ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού τόσο στη διοικητική υπάλληλο και την νοσηλεύτρια όσο και στους κατόχους των “μαϊμού” πιστοποιητικών.

Μία τέτοια εξέλιξη θα δώσει τη δυνατότητα στις αρχές να ζητήσουν να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και να μπορέσουν να διαπιστώσουν αν κάποιοι από τους 47 εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα στη διοικητική υπάλληλο ή τη νοσηλεύτρια.

Ταυτόχρονα θα μπορέσουν να εξετάσουν τις συναλλαγές της υπαλλήλου και της νοσηλεύτριας και θα έχουν τη δυνατότητα να ερευνήσουν αν υπάρχει κάποιο ευρύτερο κύκλωμα. Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.  

Από την άλλη, άφαντη παραμένει η υπάλληλος που φέρεται να έχει κάνει τους εικονικούς εμβολιασμούς. 

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις έρευνες, κάνουν «φύλλο και φτερό» όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν.

Καρδίτσα: Ποιο ήταν το στοιχείο που πρόδωσε την υπάλληλο;

Ήταν δύο εμβόλια που περίσσεψαν το περασμένο Σάββατο και ενώ η διαδικασία είχε κλείσει με συγκεκριμένο αριθμό εμβολιασμών. Ήταν το στοιχείο που φαίνεται να πρόδωσε τη φερόμενη ως δράστιδα.

Έφτασαν δε στις βεβαιώσεις που φέρονταν να έχουν κάνει οι εμβολιασθέντες και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε σφραγίδα, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία ειδοποιήθηκε η διοίκηση του κέντρου υγείας και στη συνέχεια η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και έχουμε την ΕΔΕ.

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα καταθέσει τα πρώτα στοιχεία στον εισαγγελέα Καρδίτσας τα πρώτα στοιχεία.

Θα κάνει και μηνύσεις στα δεκάδες άτομα που γνώριζαν ότι έχουν πλαστό πιστοποιητικό και κυκλοφορούν γνωρίζοντας ότι μπορούν να μολύνουν με τον ιό, κάτι που έχει ζητήσει και ο υπουργός Υγείας. 

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Η γυναίκα αυτή, όπως αποκάλυψε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αριστοτέλης Σπάνιας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, έχει παραδεχτεί τις πράξεις της αλλά δεν είναι γνωστό το κίνητρό της. Είναι μέλος κυκλώματος (όπως εικάζεται) και άρα ό,τι έκανε το έκανε έναντι αμοιβής ή είναι αντιεμβολιάστρια;

«Έχει βρεθεί η υπάλληλος. Έχει παραδεχτεί ότι είναι μπλεγμένη» τόνισε ο Αριστοτέλης Σπάνιας, σημειώνοντας ότι όλοι πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που θα γίνει από την 5η ΥΠΕ. Όσον αφορά στο γεγονός πως στο Κέντρο Υγείας είχαν γίνει 40.000 εμβολιασμοί αλλά στον Παλαμά οι κάτοικοι είναι 6.000, ο Αριστοτέλκης Σπάνιας εξήγησε πως το Κ.Υ. Παλαμά εξυπηρετεί ολόκληρο το νομό και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο μετά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. 

Τα στοιχεία για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας θα φτάσουν σήμερα (06.09.2021) στα χέρια του εισαγγελέα.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι η υπάλληλος που είναι μπλεγμένη στην υπόθεση, μόνο τον Αύγουστο, εξέδωσε 47 πιστοποιητικά. Δεν αποκλείεται δε ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος. Κανείς δεν ξέρει από πότε είχε αρχίσει τη δράση της και εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Άγνωστο παραμένει και αν είχε συνεργό. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως με βάση τα στοιχεία, η διοικητική υπάλληλος είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους επιβεβαίωνε τους εικονικούς εμβολιασμούς.

Τα περισσότερα από τα “πιστοποιητικά” έχουν εκδοθεί για πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα από μια συγκεκριμένη πόλη: από την πόλη καταγωγής της υπαλλήλου. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η υπάλληλος να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού. Έτσι, θα γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και να διαπιστωθεί αν κάποιοι εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα, άρα προκύπτει οικονομική συναλλαγή. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.