Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παγώνη: Ταυτόχρονο άνοιγμα δημοτικών και λιανεμπορίου με click away

Παγώνη: Ταυτόχρονο άνοιγμα δημοτικών και λιανεμπορίου με click away

Την αισιοδοξία πως ίσως και να διανύουμε την τελευταία εβδομάδα αυστηρού lockcdown στην Αττική εξέφρασε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, τόνισε πως προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η μείωση των κρουσμάτων κάτω από 1.000, ενώ προέβλεψε πως δεν θα έπρεπε να αναμένουμε την μείωση των διαδωληνωμένων. Αντιθέτως, όπως είπε υπάρχει το ενδεχόμενο να αυξηθούν κιόλας. «Μας ενδιαφέρει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid», σημείωσε.

Όπως εξήγησε, αν τα κρούσματα μειωθούν, τότε θα μπορέσει η επιτροπή να εισηγηθεί άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων. «Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή τη βδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της», είπε.

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, η κυρία Παγώνη είπε ότι «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away». Για την εστίαση, τόνισε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά. Δε μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά».

Για το SMS μετακίνησης αποκλειστικά για το λιανεμπόριο η Ματίνα Παγώνη είπε πως θα βοηθήσει αρκετά. «Ήταν σωστή σκέψη αυτή».