Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο αδιανόητος Γολγοθάς της Ιωάννας – Θα υποβληθεί σε 30 χειρουργεία

Ο αδιανόητος Γολγοθάς της Ιωάννας – Θα υποβληθεί σε 30 χειρουργεία

Ούτε καν τα πρώτα βήματα στον προσωπικό Γολγοθά που έχει να τραβήξει, δεν έχει κάνει η Ιωάννα, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι που σημειώθηκε στις 20 Μαΐου στην περιοχή της Καλλιθέας.

Η 34χρονη θα μείνει για τουλάχιστον άλλους τρεις μήνες στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε 30 χειρουργεία, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τα ψυχολογικά τραύματα που συνοδεύουν τα σωματικά ως αποτέλεσμα μιας τόσο δυσάρεστης εμπειρίας, αντιλαμβάνεται ότι η Ιωάννα θα χρειαστεί μεγάλη ψυχική δύναμη για να αντεπεξέλθει και να βγει δυνατή από το νοσοκομείο.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι του θύματος

Την έλλειψη ακόμη και μιας έκφρασης συμπάθειας προς το θύμα από την πλευρά της συλληφθείσας, τονίζουν οι συνήγοροι της 34χρονης, Νίκος Αλεξανδρής και Απόστολος Λύτρας, οι οποίοι βρέθηκαν την Τετάρτη στον ανακριτή, μεταφέροντας την ηθική ικανοποίηση της Ιωάννας και την ανάγκη για έμπρακτη μετάνοια της 35χρονης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι η συμπεριφορά της 35χρονης προσβάλλει τόσο την Ιωάννα και την οικογένειά της, όσο και την ίδια την 35χρονη, αλλά και τη δικαιοσύνη.

«Η οικογένεια περιμένει με στωικότητα και ηρεμία να έρθει κάποιος να απολογηθεί. Η συγγνώμη θα έπρεπε να ήταν η κορωνίδα αυτής της υπόθεσης. Τι διδάσκουμε στην κοινωνία; Ότι διαπράττουμε ένα έγκλημα και παραμένουμε σιωπηλοί, αλλά με το που εισαγόμαστε στο κατάστημα κράτησης διεκδικούμε τα δικαιώματά μας;», είπε χαρακτηριστικά.

Τη στάση της 35χρονης κατηγορούμενης σχολίασε και ο κ. Λύτρας, αναφέροντας: «Περίμενα κάποια στιγμή να ακούσουμε μία συγγνώμη, την οποία δεν ακούσαμε. Ακούστηκε από τον συνάδελφό μου ότι η κατηγορούμενη δεν τρώει. Φτάνουμε στο σημείο να λέμε για την κατηγορούμενη τι κάνει όταν η Ιωάννα, η οποία πραγματικά δεν τρώει επειδή δεν μπορεί να φάει».

Τέλος, τόνισε πως: «Όταν έχουμε μια κοπέλα που είναι 20 μέρες στο νοσοκομείο και θα μείνει τρεις μήνες ακόμα, θα υποβληθεί σε 30 χειρουργεία νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να ακουστεί αυτό το πράγμα».