Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονή Πετράκη: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από την επίθεση με βιτριόλι

Μονή Πετράκη: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από την επίθεση με βιτριόλι

Σοκ προκαλούν οι εικόνες έξω από την αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη

Αποτροπιασμό προκαλούν οι πρώτες εικόνες μετά την επίθεση του 37χρονου ιερέα με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη.

Οι πρώτες εικόνες έξω από την αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου αποτυπώνουν τη σοκαριστική επίθεση η οποία έλαβε χώρα στη Μόνη Πετράκη κατά την οποία ιερέας προκάλεσε τον τραυματισμό 7 μητροπολιτών, 2 δικηγόρων και ενός αστυνομικού. 

whatsapp_image_2021-06-23_at_22.22.22.jpeg

Εικόνα μετά την επίθεση έξω από την αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου

whatsapp_image_2021-06-23_at_22.35.31.jpeg

Εικόνα μετά την επίθεση έξω από την αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου

Ο ιερέας βρισκόταν στο Συνοδικό Δικαστήριο για να γίνει συζήτηση για την καθαίρεσή του, καθώς το 2018 είχε συλληφθεί στη βόρεια Ελλάδα με 1.8 γραμμάρια κοκαΐνης και σήμερα γινόταν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο θα αποφάσιζε την καθαίρεσή του.

Στο τέλος της διαδικασίας καθαίρεσης ο δράστης σηκώθηκε όρθιος έβγαλε το ένα από τα δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό τα οποία είχε μαζί του και άρχισε να το πετάει αδιακρίτως σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Οι κληρικοί, οι δικηγόροι και όσοι ήταν στην αίθουσα, άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, κι εκείνος προσπάθησε ν' ανοίξει την πόρτα και να φύγει. 

Ο αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν έξω από την αίθουσα και άκουσε τους ιεράρχες που καλούσαν σε βοήθεια, έτρεξε για να δει τι συμβαίνει και έπεσε πάνω του ακινητοποιώντας τον. Στην προσπάθειά του μάλιστα τραυματίστηκε ελαφρά από το καυστικό υγρό με ένα κάψιμο στο χέρι.