Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Μας αφήνουν απροστάτευτους - Δεν φεύγουμε» λένε οι οικότροφοι των Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης

«Μας αφήνουν απροστάτευτους - Δεν φεύγουμε» λένε οι οικότροφοι των Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης

Την πρόθεσή τους να μην εγκαταλείψουν τις Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης λόγω κορωνοϊου γνωστοποιούν οι φοιτητές που διαμένουν εκεί.

Όπως αναφέρει το thestival σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, κατηγορεί την κυβέρνηση για την απόφασή της να κλείσει τις φοιτητικές εστίες λόγω κορωνοϊού, αφού όπως τονίζει, οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να τις εγκαταλείψουν για διάφορους λόγους.

«Η κυβέρνηση και η πολιτική της μας αφήνει απροστάτευτους/ες για ακόμα μια φορά απέναντι σε αυτή τη κατάσταση» υποστηρίζει ο ΣΟΦΕΘ και τονίζει: Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για όσους έχουν ήδη φύγει από τις εξαγγελίες της, θέτοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού στους κοντινούς τους».

Δεν φεύγουν από τις εστίες εν μέσω κορωνοϊού.
Παράλληλα ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης διαμηνύει πως οι φοιτητές δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τις φοιτητικές εστίες και ζητούν να συνεχιστεί η λειτουργία τους καθώς και η λειτουργία του εστιατορίου.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των φοιτητικών εστιών σε όλη τη χώρα από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 10 Απριλίου.

«Ως Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές εστίες όλης της χώρας εν μέσω πανδημίας! Αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δώσει κρατική χρηματοδότηση, ούτως ώστε να προφυλαχθούν οι εστιακοί από την νέα πανδημία, επιλέγει την εύκολη λύση, να πετάξει χιλιάδες εστιακούς έξω από τα σπίτια τους» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.