Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λινού: Πιο ανησυχητικά τα στοιχεία του κορωνοϊού από ό,τι τον Μάρτιο - Τι είπε για τα σχολεία

Λινού: Πιο ανησυχητικά τα στοιχεία του κορωνοϊού από ό,τι τον Μάρτιο - Τι είπε για τα σχολεία

Μεγαλύτερη ανησυχία από ό,τι τον Μάρτιο προκαλούν τα σημερινά στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε την Τρίτη η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού. Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, αν συνεχιστεί η ροή κρουσμάτων ίσως είναι καλύτερα να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Η κ. Λινού είπε συγκεκριμένα πως «σήμερα ίσως τα πράγματα να είναι λίγο πιο ανησυχητικά γιατί το Μάρτιο είχαμε μεν κρούσματα αλλά δεν ήταν τόσο διάσπαρτα». «Τώρα έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλη τη χώρα και μεγάλη κινητικότητα στον πληθυσμό», σημείωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM. Η καθηγήτρια υπογράμμισε δε πως «αυτή τη στιγμή το 'όπλο' του lockdown δεν υπάρχει, επομένως μας μένουν πολύ λίγα όπλα τα οποία πρέπει επειγόντως να χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε ξανά να ελέγξουμε την κατάσταση».

Η κ. Λινού είπε ακόμη ότι «αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα θα προσπαθούσα να μην ανοίξω τα σχολεία. Θα φρόντιζα να βρω κονδύλια για να δώσω σε κάθε παιδί ένα τάμπλετ και θα έβρισκα τρόπο με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου να έχουν όλοι διαδίκτυο, αν είναι δυνατόν δωρεάν» «Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε να αραιώσουμε τα παιδιά... Φαίνεται ότι τα παιδιά κάτω των 10 [ετών] μεταδίδουν λίγο λιγότερο, τα μεγαλύτερα μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες. Μάσκες στα μεγάλα παιδιά; Είναι δύσκολο, αλλά δεν βλέπω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά» δήλωσε ακόμη στο ίδιο Μέσο.

Τέλος, η κ. Λινού ζήτησε για τις βιομηχανίες, «αν ήταν δυνατόν μαζί με όλες τις επιδοτήσεις που δίνει το κράτος» να δοθεί και «μια επιδότηση μάσκας για τον χώρο εργασίας, να την παίρνουν όλοι δωρεάν».

Υπενθυμίζεται πως σε συνέχεια της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα ο Σωτήρης Τσιόδρας «επιστρέφει» στους τηλεοπτικούς μας δέκτες απόψε στις 18:00.