Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Οι δάσκαλοι της χώρας δωρίζουν 100.000 ευρώ στο ΕΣΥ - «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας»

Κορωνοϊός: Οι δάσκαλοι της χώρας δωρίζουν 100.000 ευρώ στο ΕΣΥ - «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας»

Την έμπρακτη αλλεγγύη τους, προς το υγειονομικό προσωπικό που δίνει «μάχη» με τον κορωνοϊό, επιδεικνύουν οι Ελληνες δάσκαλοι.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) -το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων- αποφάσισε, όπως αναφέρει, «να συμβάλει στη μάχη προσφέροντας το ποσό των 100.000 ευρώ, ποσό που προέρχεται από τις συνδρομές των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προς την Ομοσπονδία, για την αγορά υγειονομικού υλικού.»

Η ΔΟΕ σημειώνει ότι «ο τρόπος και το σε ποιες νοσοκομειακές μονάδες θα διατεθεί το ποσό, θα αποφασιστεί άμεσα έπειτα από την επικοινωνία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόσο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.-Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) όσο και με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.»

«Απευθύνουμε αισθήματα ευγνωμοσύνης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ»

Στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ επισημαίνει ότι «η χώρα μας, όπως και το σύνολο σχεδόν του πλανήτη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δίχως προηγούμενο οδυνηρή πραγματικότητα, λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, όπου απειλούνται η ζωή και η υγεία όλων μας, δοκιμάζεται η αντοχή της κοινωνίας μας καθώς και του εθνικού συστήματος υγείας.»

Στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, προσθέτει, »αγωνίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, ξεπερνώντας ακόμα και τις φυσικές τους δυνάμεις και με κίνδυνο της υγείας της δικής τους και των οικογενειών τους, προσφέρουν στον συνάνθρωπο μέσα σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που ήταν και είναι υποβαθμισμένο, θύμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που με πρόσχημα την κρίση υποστελέχωσαν και υποχρηματοδότησαν τις δημόσιες δομές προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.»

Καταλήγοντας η ΔΟΕ τονίζει:

«Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζοντας το σύνολο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απευθύνουμε αισθήματα ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους που με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος μάχονται άοκνα για το κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξασφάλιση του πολύτιμου αγαθού της υγείας. Εκφράζουμε την αυτονόητη και δεδομένη αλληλεγγύη μας απέναντί τους.Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, τα οποία αφορούν τη δημόσια υγεία και καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα στην κατεύθυνση της ικανοποίησής τους (με μόνιμους διορισμούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δημιουργίας και στελέχωσης νέων ΜΕΘ σύμφωνα με τα πρότυπα και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κλπ.).»