Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός - Λινού: Το ΕΣΥ έχει γεράσει και μαζί και τα στελέχη του

Κορωνοϊός - Λινού: Το ΕΣΥ έχει γεράσει και μαζί και τα στελέχη του

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊού και τη μεγάλη προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, επεσήμανε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η εργασιακή εξουθένωση των στελεχών στα νοσοκομεία.

Επιπλέον η κυρία Λινού αναφέρθηκε και στο θέμα των σχολείων και στα επιμέρους μέτρα κατά του κορωνοϊού που ενδεχομένως θα πρέπει να ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η υγεία καθηγητών και μαθητών.

«Το σύστημα του ΕΣΥ κατά κάποιο τρόπο έχει γεράσει και μαζί με αυτό και τα στελέχη του. Το ΕΣΥ δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80 και πολλά στελέχη αγγίζουν ηλικίες συνταξιοδότησης. Κάτι θα πρέπει να γίνει όπως η αναστολή των συνταξιοδοτήσεων για όσους το επιζητούν, ενώ ίσως θα πρέπει να υπάρξει επαναπρόσκληση των ικανών "ηλικιωμένων" στελεχών που έχουν φύγει από το ΕΣΥ. Δεν έχουμε χρόνο να εκπαιδεύσουμε λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους. Επίσης πρέπει να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταπολεμήσουμε την εργασιακή εξουθένωση. Κρεβάτια τα νοσοκομεία πάντα είχαν. Νοσηλευτικά και ιατρικά στελέχη δεν έχουν», τόνισε με νόημα.

Αναφορικά με τα σχολεία υποστήριξε ότι «η γραμμή πάντα αφορούσε την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα σχολεία. Οι όροι ασφάλειας περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, πλύσιμο χεριών, αντισηπτικά. Η τήρηση αποστάσεων στις συνθήκες που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτή. Είχα προτείνει να υπάρξουν τρόποι για να μετατεθούν τα μεγάλα τμήματα σε άλλους χώρους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και πρέπει να κάνουμε και οικονομικές θυσίες και διοικητικές».