Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Έκκληση από Πάτρα, Καρδίτσα για ενίσχυση του ΕΣΥ και στη μέση το Πολυτεχνείο

Κορωνοϊός: Έκκληση από Πάτρα, Καρδίτσα για ενίσχυση του ΕΣΥ και στη μέση το Πολυτεχνείο

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου και ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών και νοσοκομείων της ΚαρδίτσαςΚωνσταντίνος Αθανασίου μίλησαν για την πορεία του Πολυτεχνείου και συμφώνησαν πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή.

«Η περιοχή μας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Τίθεται θέμα πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος της υγείας» είπε η γιατρός αναφορικά με απόφαση του δημάρχου Πατρέων για την «συμβολική κινητοποίηση» αύριο, κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Δραματική ήταν και η έκκληση του προέδρου της ένωσης ιατρών ΚαρδίτσαςΚωνσταντίνου Αθανασίου που τόνισε χαρακτηριστικά: «Πάρτε μέτρα τώρα πριν χαθεί ο λαός της Καρδίτσας. Είναι δραματική η κατάσταση. Πρέπει να γίνουν άμεσα ΜΕΘ και να γίνουν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στην εισαγγελική παρέμβαση για μία φράση σε ανακοίνωση του ΙΣΚ: «Σε μία ανακοίνωση που τονίζαμε την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης για την υγεία, είχαμε μία αναφορά ότι θα συμμετέχουμε σε μία συμβολική κίνηση στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Είμαστε κατηγορούμενοι για τη λέξη στην ανακοίνωση "συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το πολυτεχνείο" κι έχουμε εισαγγελική παρέμβαση».

«Εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή, αλλά άλλοι παζαρεύουν και κάνουν προτάσεις για να έρθουν να βοηθήσουν το ΕΣΥ με μισθούς 3.000€ το μήνα. Να έρθουν με 1.000 ευρώ όπως παλεύουμε εμείς τόσα χρόνια. Το σύστημα υγείας αντέχει για λίγες μέρες ακόμη. Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη αίματος σε όλη τη χώρα κι εμείς ασχολούμαστε με το Πολυτεχνείο. Ας το αφήσουμε στην άκρη κι ας ασχοληθούμε με την πανδημία» πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.

ethnos.gr