Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κλειστά σχολεία: Μεγαλώνει η λίστα όσων δεν θα ανοίξουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊου

Κλειστά σχολεία: Μεγαλώνει η λίστα όσων δεν θα ανοίξουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊου

Μεγαλώνει η λίστα με τα σχολεία τα οποία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κορωνοϊού, καθώς στο σχετικό κατάλογο προστέθηκαν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες στις περιφερειακές ενότητες Λέσβου και Πέλλας.

Σημειώνεται πως τα σχολεία των παραπάνω περιοχών δεν άνοιξαν τη Δευτέρα, για λόγους ασφάλειας, ενώ το προσωπικό ενημερώθηκε απόψε πως παραμείνουν κλειστά και το προσεχές διήμερο.

Νωρίτερα σήμερα είχε γνωστοποιηθεί απόφαση να παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, στο Ηράκλειο της Κρήτης, το 2ο Λύκειο Καισαριανής και το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας, μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρείας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο εντοπισμός ενός κρούσματος δεν συνεπάγεται κλείσιμο ολόκληρου του σχολείου αλλά μόνο του τμήματος στο οποίο κατεγράφη η μόλυνση. Στην περίπτωση, ωστόσο, του σχολείου στις Βούτες, ζητήθηκε να κλείσει όλο το σχολείο καθώς η καθηγήτρια που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό είχε έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο κατά τον αγιασμό.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως σύμφωνα με νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την πανδημία που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Τετάρτη, η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων και για τη διάρκεια αυτής, λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Η λίστα του Υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία που παραμένουν κλειστά

  • ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΕΝΟΤ. ΛΕΣΒΟΥ έως τις 18-09-2020
  • ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΕΝΟΤ. ΠΕΛΛΑΣ έως τις 18-09-2020
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΗΜΝΟΥ, έως τις 18-09-2020
  • 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Λ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 70, έως τις 27-09-2020
  • 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 13β, έως τις 27-09-2020
  • ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΗΜΝΟΥ, έως τις 18-09-2020
  • 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΖΑΪΜΗ 39, έως τις 27-09-2020 - Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5
  • 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΟΦΟΥΛΗ 2, έως τις 18-09-2020