Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κακοκαιρία “Μπάλλος”: “Άνοιξαν” οι ουρανοί στην Αττική – Live η πορεία της

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: “Άνοιξαν” οι ουρανοί στην Αττική – Live η πορεία της

Η κακοκαιρία “Μπάλλος” μέχρι αύριο θα “σφυροκοπά” τη χώρα, με δυνατές βροχές και καταιγίδες, γεγονός που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τον κρατικό μηχανισμό. Ήδη λίγο μετά τις 8:00 ξεκίνησαν οι πρώτες καταιγίδες στην Αττική

Από το βράδυ μέσω του “112” εστάλη μήνυμα στους κατοίκους πολλών περιοχών, στην Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Πελοπόννησο, προκειμένου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν. Παράλληλα, δίνεται η σύσταση να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

μήνυμα 112

 

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Δείτε LIVE την πορεία της

Ανάλογα μηνύματα του “112” αναμένεται να σταλούν καθ’ όλη τη διάρκεια του νέου κύματος κακοκαιρίας στους κατοίκους εκείνων των περιοχών που πρόκειται να “χτυπηθούν” από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, η κακοκαιρία “Μπάλλος” θα επηρεάσει αρχικά το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα. Εκτός από τις έντονες βροχές και τις καταιγίδες, αναμένονται χαλαζοπτώσεις, χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Κώστας Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Το κύμα κακοκαιρίας θα είναι “δυνατό” και “αρκετά επικίνδυνο”

Το κύμα κακοκαιρίας “Μπάλλος” θα είναι “δυνατό” και “αρκετά επικίνδυνο”, προειδοποίησε ο  Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, σημειώνοντας ότι “χρειάζεται πολλή προσοχή μέσα στο επόμενο 48ωρο”.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Λαγουβάρδος είπε για το κύμα κακοκαιρίας ότι “θα έχει μεγάλη διάρκεια, περίπου 48 ώρες, θα δώσει μεγάλα ύψη βροχής σε πολλές περιοχές της χώρας και σε περιοχές που είχαν ήδη πληγεί από την προηγούμενη κακοκαιρία (“Αθηνά”). Επομένως έχουμε κορεσμένο έδαφος, νερό στα ρέματα, επομένως αυτό θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, δεδομένης της έντασης της κακοκαιρίας “.

Υπογράμμισε ότι ισχυρές βροχές θα σημειωθούν σε περιοχές της Πελοποννήσου, ξανά στην Εύβοια, αλλά και στην Αττική, όπως και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην τελευταία φάση, η κακοκαιρία “Μπάλλος” αναμένεται να κινηθεί και προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. “Με εξαίρεση τη Βορειοδυτική Ελλάδα όπου θα έχει περισσότερο κρύο και λιγότερο έντονα καιρικά φαινόμενα, πολλές περιοχές της χώρας είναι “υποψήφιες” για να δεχτούν μεγάλα ύψη βροχής”, συμπλήρωσε ο κ. Λαγουβάρδος.