Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Βελτιώνεται η κατάσταση υγείας του 17 μηνών κοριτσιού που είχε στραβοκαταπιεί το φαγητό του

Ηράκλειο: Βελτιώνεται η κατάσταση υγείας του 17 μηνών κοριτσιού που είχε στραβοκαταπιεί το φαγητό του

Η κατάσταση της υγείας του 17 μηνών κοριτσιού από το Ηράκλειο που το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στραβοκατάπιε το φαγητό του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ, συνεχώς βελτιώνεται.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιάννη Φανουργιάκη, το παιδί αποσωληνώθηκε την Κυριακή, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Αν και η κατάσταση της υγείας του είναι συνεχώς βελτιούμενη, το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου, ωστόσο απ΄ ότι φαίνεται, τα δύσκολα πέρασαν για το ίδιο και την οικογένεια του, που όλες αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του.

Αν και δεν είναι ακόμα γνωστό το πότε το κοριτσάκι θα μεταφερθεί στην Παιδιατρική Κλινική, ωστόσο το γεγονός ότι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο μόνο χαμόγελα και αισιοδοξία δίνει στους οικείους του.

Υπενθυμίζεται ότι το 17μηνών κοριτσάκι, στραβοκατάπιε την ώρα που έτρωγε με αποτέλεσμα να κάνει εισρόφηση. Αμέσως οι γονείς του το μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο το οποίο και εφημέρευε.

Οι γιατροί, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης του παιδιού, έκριναν την άμεση μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ όπου και εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων. Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν μία σειρά από εξετάσεις τόσο από χειρούργους, πνευμονολόγους όσο και από ΩΡΛ.

Στη ΜΕΘ Παίδων παραμένει ο 15χρονος από τον Άγιο Νικόλαο

Εν τω μεταξύ κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 15χρονου από τον Άγιο Νικόλαο ο οποίος στις 15 Νοεμβρίου υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.