Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλει παράνομες αναστολές συμβάσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διδάσκουν εξ αποστάσεως

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλει παράνομες αναστολές συμβάσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διδάσκουν εξ αποστάσεως

Μεγαλώνει η κοινωνική οργή για την καταλήστευση γονέων, δημόσιων ταμείων και εκπαιδευτικών από τους λίγους επιτήδειους ιδιοκτήτες που παρανόμως αναστέλλουν τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών και μάλιστα όταν αυτοί συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες εξ αποστάσεως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Μετά από εκκλήσεις εκπαιδευτικών και πολλών – εξοργισμένων – γονέων, η ΟΙΕΛΕ δημοσιοποιεί την πρώτη λίστα εκπαιδευτηρίων που, βάσει καταγγελιών που φτάνουν στην Ομοσπονδία μας, προχώρησαν στην παράνομη αναστολή συμβάσεων των εκπαιδευτικών. Η λίστα αυτή θα ανανεώνεται διαρκώς, αν χρειαστεί, με προσθαφαιρέσεις. Το επόμενο διάστημα η ΟΙΕΛΕ θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά των σχολείων αυτών.

Εκπ. «ο Πλάτων»
Νέο Σχολείο Άργους
Εκπ. Μπακογιάννη (Λάρισας)
Νέα Γενιά Ζηρίδη
Ροδίων Παιδεία
Εκπ. Τσιαμούλη (Περιστέρι)
Εκπ. Διαμαντόπουλου
Εκπ. Ξενόπουλου
Μικρός Ναυτίλος
Ευρωπαϊκό Πρότυπο
Εκπ. Mαυροματάκης Χανιά
Γένεσις Ιωαννίνων
Σύγχρονη Παιδεία Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μυκόνου
Αριστοτέλειο Κορίνθου
Homo Educandus Αγωγή Κόρινθος
Ιορδανάκειον Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια
Εκπ. Κουτσομάλλης
Ελληνικό Κολλέγιο Π. Φουντάς (Θεσσαλονίκη)
Εκπ. Μάνου
Εκπ. Γιαννημάρα
Από τη λίστα αυτή αφαιρέσαμε, καθώς είτε απέσυραν είτε «πάγωσαν» την παράνομη ένταξη των εκπαιδευτικών στην Εργάνη τα ακόλουθα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια:

Εκπ. Θεμιστοκλής
Εκπ. Πάνου (Ναύπακτος)
Εκπ. Ράπτου Λάρισας
Εκπ. Φρυγανιώτη (Θεσσαλονίκη)
Σχολή Λαμπίρη
Σχολή Καραβάνα (Λάρισας)
Εκπ. Ατσόγλου (Κόρινθος)
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στα Γιάννενα, ενώ τα εκπαιδευτήρια Ντότη Οικονόμου και Δωδωναία αμείβουν κανονικά τους εκπαιδευτικούς, το Γένεσις (ως συνήθως) παραβίασε το νόμο και υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να ενταχθούν στην Εργάνη. Ομοίως και στη Λάρισα, ενώ τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου και η Σχολή Καραβάνα έχουν παγώσει τη διαδικασία για την Εργάνη, το Εκπαιδευτήριο Μπακογιάννη συνεχίζει την παράνομη αναστολή συμβάσεων. Κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στις πόλεις αυτές για να φανεί πώς η παράνομη συμπεριφορά κάποιων δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η ΟΙΕΛΕ εξακολουθεί να απορεί. Πώς είναι δυνατόν η Υπουργός Παιδείας (και η αρμόδια για την ιδιωτική εκπαίδευση Υφυπουργός) να επιτρέπουν τη διάλυση της εκπαίδευσης για χάρη λίγων «πειρατών» ιδιοκτητών. Ελπίζουμε να εγκαταλείψουν αυτή τη στάση αφωνίας σύντομα, για να αποκατασταθεί όχι μόνο η νομιμότητα, αλλά η απαιτούμενη εργασιακή και εκπαιδευτική ηρεμία.