Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γώγος: Πρέπει να γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους

Γώγος: Πρέπει να γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους

Οι ειδικοί ανησυχούν αλλά δεν είναι σε κατάσταση πανικού με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι συνωστισμοί και τα «ορφανά» κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 στην Αττική.

Ο καθηγητής Γώγος είπε ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση με την αυξητική τάση των κρουσμάτων θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Με αυτόν τον τρόπο και οι επαγγελματίες τουρισμού θα μπορούν να ελέγχουν τους πελάτες τους και να τηρούνται τα μέτρα, όπως είπε.

«Η αναστολή των πανηγυριών ήταν το πρώτο βήμα. Αν δυσκολέψουν κι άλλο τα πράγματα, η επιτροπή μπορεί να εισηγηθεί περαιτέρω μέτρα», σημείωσε ο κ. Γώγος.
Εξήγησε δε ότι οι διάφανες μάσκες που καλύπτουν το σαγόνι δεν προσφέρουν προστασία και ότι μόνον οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να προστατεύσουν από τον ιό.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εκκλησίες και άλλους κλειστούς χώρους.