Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γηροκομείο στα Χανιά: Νέα καταγγελία για κακομεταχείριση ηλικιωμένου - «Τον βρήκα σαν σε κώμα»

Γηροκομείο στα Χανιά: Νέα καταγγελία για κακομεταχείριση ηλικιωμένου - «Τον βρήκα σαν σε κώμα»

Ακόμα μία καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο στα Χάνια, αυτή τη φορά από Έλληνα που διαμένει στο εξωτερικό. Ο ομογενής ανέφερε στον Τ/Σ ΑΝΤ1 πως είχε εμπιστευτεί τη φροντίδα του πατέρα του στο εν λόγω γηροκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

«Γυρίσαμε πίσω και βρήκαμε τον άνθρωπο σε κακό χάλι. Είχε πίσω στην πλάτη σαπίσει», κατέθεσε, προσθέτοντας πως «αν ήμουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, θα πήγαινα εκεί πέρα και θα έκανα φασαρία, θα γινόταν χαμός».

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, όταν επισκέφθηκε τον πατέρα του, τον βρήκε σε τραγική κατάσταση: «Σαν να ήταν σε κώμα, δεν μπορούσε να μιλήσει και μετά από μερικές ημέρες που φώναξα νοσοκόμο για να τον καθαρίσει, από την ακαθαρσία η πλάτη του είχε σαπίσει, είχε τρυπήσει και φαίνονταν τα κόκαλά του. Μετά από μια εβδομάδα “έφυγε” και πάνω στο πανικό μου δεν τα είχα συνδυάσει όλα αυτά. Μου είπαν ότι πέθανε από ανακοπή».

Ο γιος του εκλιπόντος σημείωσε πως ανάλογη εικόνα αντίκρυσε και η μητέρα του: «Είχε έρθει και η μάνα μου κι έλεγε “εδώ γίνεται χαμός, είναι νηστικός, είναι άπλυτος”. Ήταν νηστικός ο άνθρωπος, γιατί τον τάισε η μητέρα μου κι έτρωγε το φαγητό τόσο γρήγορα… σαν να είχε να φάει έναν μήνα».

Από την πλευρά του γηροκομείου, πάντως, κατατέθηκε υπόμνημα στις εισαγγελικές αρχές, με το οποίο ζητείται η εξέταση μαρτύρων που υποδεικνύονται, και οι οποίοι φέρονται να είναι σε θέση να καταρρίψουν τις καταγγελίες περί κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων της δομής.