Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γάμος στην Αλεξανδρούπολη: Εννέα καλεσμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Γάμος στην Αλεξανδρούπολη: Εννέα καλεσμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Σε εστία μετάδοσης κορωνοϊού εξελίσσεται ακόμη ένας γάμος στη χώρα μας, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, καθώς μετά την αρχική ανακοίνωση μιας θετικής γυναίκας, άλλοι 8 παρευρισκόμενοι βρέθηκε πως είναι φορείς του ιού. 

Οι δύο εξ αυτών εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός πως ανάμεσα στα περιστατικά του ιού βρίσκεται και ένα μωρό μόλις 1,5 έτους, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σε δηλώσεις του στον Τ/Σ ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας.

Ακόμη, το τοπικό evros-news.gr, αναφέρει πως θετικοί είναι ο γαμπρός και η νύφη, μεταξύ άλλων. Προβληματίζει δε το γεγονός ότι πρόκειται για νεαρά στην πλειοψηφία τους άτομα και αυτό επιβεβαιώνει όσα λένε οι επιστήμονες, ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει… ηλικιακές διακρίσεις, κατά την ίδια πηγή.

Στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, εξάλλου, γνωστοποιήθηκε απόψε πως εντοπίστηκαν «9 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά στο γάμο της Αλεξανδρούπολης».

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται ανάμεσα στους καλεσμένους και αναμένονται αποτελέσματα από αρκετά ακόμη δείγματα.

Σημειώνεται, τέλος, πως σήμερα ανακοινώθηκαν 77 νέα κρούσματα συνολικά, εκ των οποίων εισαγόμενα ήταν τα 10, καθώς και ακόμη δύο θάνατοι.