Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίθεση με βιτριόλι: Η αντίφαση που προβληματίζει τις αρχές

Επίθεση με βιτριόλι: Η αντίφαση που προβληματίζει τις αρχές

Προβληματισμό στις Αρχές που ερευνούν την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη, προκαλεί η περιγραφή της δράστιδος από το θύμα και, συγκεκριμένα, η περιγραφή της μάσκας που φορούσε η 35χρονη γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό.

Η περιγραφή του θύματος έρχεται σε αντίφαση με τις εικόνες της 35χρονης βασικής ύποπτης, έτσι όπως την κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. «Όταν σήκωσα το βλέμμα μου είδα ξαφνικά μπροστά μου μία γυναικεία φιγούρα που φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, η οποία ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και και χωρίς να μου πει τίποτα μου έριξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό», ανέφερε η 34χρονη.

Το 34χρνο θύμα μιλά για μαύρη μάσκα, ωστόσο, τα πλάνα της δράστιδος δείχνουν μια γυναίκα με άσπρη μάσκα. Οι εικόνες είναι λίγα λεπτά μετά την επίθεση, όταν η 35χρονη πηγαίνει στο ταξί για να φύγει από το σημείο. Βέβαια, υπάρχει περίπτωση η 35χρονη γυναίκα να πέταξε τη μάσκα που φορούσε, καθώς είχε τον χρόνο για να το πράξει. Επίσης, υπάρχει μία μαρτυρία από τις πρώτες μέρες των ερευνών, που έκανε λόγο για μια γυναίκα η οποία έτρεχε γρήγορα και πέταξε στους θάμνους μια μαύρη μάσκα.

Το θέμα της μάσκας προβληματίζει την ανάκριση, όπως, επίσης, και το τηλεφώνημα της ύποπτης στον αλλοδαπό. Ο συγκάτοικος του αλλοδαπού, δήλωσε στις αρχές πως μίλησε και ο ίδιος με την 35χρονη και ότι η γυναίκα τους ήθελε για να της φτιάξουν τον κήπο στο σπίτι της.

Από μεριά τους, οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν σκληρή και αποστασιοποιημένη την 35χρονη, η οποία αρνείται να δει ακόμη και τους δικούς της, ενώ δέχτηκε μόνο τον αδελφό της, που της πήγε κάποια ρούχα.

Την ίδια στιμή, δεν έχει ομολογήσει ούτε και απαντά σε καμία ερώτηση, ενώ όπως είπε ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, έχει να φάει και να κοιμηθεί τρία μερόνυχτα. Αρνείται συνολικά να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της δικογραφίας, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ υποστήριξε πως η ψυχολογική κατάσταση της κατηγορούμενης τον εμποδίζει να συνεργαστεί μαζί της.

Η 35χρονη γυναίκα, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή το πρωί της Τρίτης, όταν και θα κριθεί το αν θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.