Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ένταση στην αμερικανική πρεσβεία σε πορεία ενάντια στην επίσκεψη Μάικ Πομπέο

Ένταση στην αμερικανική πρεσβεία σε πορεία ενάντια στην επίσκεψη Μάικ Πομπέο

Πορείες διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικώn των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό σύνθημα «ανεπιθύμητος ο Πομπέο» μέλη αριστερών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν αρχικά στο πάρκο Ελευθερίας το απόγευμα της Δευτέρας για να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική Πρεσβεία.

INTIMES NEWS

Λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους άντρες των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη χημικών, ενώ η πορεία ήταν περικυκλωμένη από τα ΜΑΤ

Στη Θεσσαλονίκη πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποιούν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση νωρίτερα το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου. Μπροστά από το Αμερικανικό προξενείο, ανήρτησαν στο οδόστρωμα ομοίωμα της αμερικανικής σημαίας, πάνω από το οποίο πέρασαν.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε πορεία και του ΠΑΜΕ και της ΕΔΥΕΘ από το άγαλμα του Βενιζέλου. Τα άτομα κρατώντας πανό στο οποίο αναγράφεται «Ανεπιθύμητος ο Πομπέο» και φωνάζοντας συνθήματα διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης.

Φωτογραφίες από την ένταση στην πορεία της Αθήνας: