Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν - Απήχθησαν 5 Έλληνες από το πλήρωμα - Ένας τραυματίας

Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν - Απήχθησαν 5 Έλληνες από το πλήρωμα - Ένας τραυματίας

Ένοπλη επίθεση έγινε σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν. Aπήχθησαν οκτώ μέλη του πληρώματος μεταξύ των οποίων πέντε Ελληνες

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ''HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

Εξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Δείτε ποιοι είναι οι πέντε Έλληνες όμηροι.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, έστειλε μήνυμα για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς, που απήχθησαν σήμερα το πρωί από πειρατές, στο Καμερούν.