Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Για ακόμα μία ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, καθώς σε 63 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00 την Κυριακή (26.07), έως την ίδια ώρα τη Δευτέρα (27/07), σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 586 πυροσβέστες με 220 οχήματα, 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.

 

Σημειώνεται επίσης, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ενεργό μέτωπο υπάρχει στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπου ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δύο 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, περιοχές Πελοποννήσου, Κύθηρα, Β. και Ν. Αιγαίο, Κρήτη, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.