Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: Οι σύζυγοι των θυμάτων «οδήγησαν» τους εκτελεστές στους Μαυροβούνιους

Διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: Οι σύζυγοι των θυμάτων «οδήγησαν» τους εκτελεστές στους Μαυροβούνιους

Οι τέσσερις εκτελεστές της «Καβάτσκι» εντόπισαν και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς την Κυριακή το απόγευμα μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη, ακολουθώντας τα ίχνη των δύο γυναικών τους, που ήρθαν στην Αθήνα από το Μαυροβούνιο προκειμένου να περάσουν τις ημέρες των εορτών μαζί τους συζύγους τους.

Τα θύματα διέμεναν στη χώρα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σε άγωστη περιοχή, διέθεταν πλαστές ταυτότητες και πιστωτικές κάρτες και κινούνταν πάντα με ταξί.

Οι δύο άνδρες που εκτελέστηκαν εμφανίζονταν να βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της αντίπαλης φατρίας στην μαφία του Μαυροβουνίου, της «Σκάλαρι».

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών. Ωστόσο, παρά τους εντατικούς ελέγχους σε συνοριακούς σταθμούς και αεροδρόμια, οι έρευνες μέχρι στιγμής βρίσκονται στο σκοτάδι.

«Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω»
Οι σύζυγοι των θυμάτων υποστηρίζουν μιλώντας στους αστυνομικούς πως δεν θυμούνται ούτε τις περιοχές που διέμεναν, ούτε έχουν διευθύνσεις των σπιτιών, παρότι βρίσκονται στην Αθήνα για έναν και πλέον μήνα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως, «είτε πράγματι δεν θυμούνται, είτε δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα σπίτια που διέμεναν γιατί μέσα σε αυτά ενδεχομένως να βρεθούν όπλα και ναρκωτικά που θα αποκάλυπτε την παράνομη δράση των συζύγων τους».

Μόνο η μία γυναίκα ανέφερε πως γνώριζε πως ο άνδρας της ήταν καταζητούμενος, αλλά όπως είπε, « δεν γνώριζε για ποιον λόγο». Οι δυο Μαυροβούνιοι δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τις Ελληνικές αρχές για οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια με αξιωματικούς του σώματος να βρίσκονται σε επικοινωνία με Interpol και την αστυνομία του Μαυροβουνίου προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για το παρελθόν και την δράση των θυμάτων της διπλής δολοφονίας στη Βάρη.