Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Άρση μέτρων: «Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις ούτε των άνω των 65, ούτε μετά τα μεσάνυχτα»

Άρση μέτρων: «Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις ούτε των άνω των 65, ούτε μετά τα μεσάνυχτα»

Από το πρωί της 4ης Μαΐου ξεκίνησε η σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Διευκρινίσεις σχετικά με το σχέδιο του πρώτου σταδίου άρσης των μέτρων έδωσε εκ νέου ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για ύπαρξη fake news.

Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών, ενώ δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 π.μ. έως τις 6 π.μ., ωστόσο, συστήνεται να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει αυστηρή σύσταση, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Οι οδηγίες είναι σαφείς προς όλους τους πολίτες: κρατάμε αποστάσεις, φροντίζουμε την υγιεινή των χεριών μας και φοράμε μάσκα όπου είναι απαραίτητη. Ανάμεσα σε όσα ανακοινώθηκαν στο σχέδιο της επόμενης ημέρας, υπήρχε σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων από τις 12:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί.

Για το ζήτημα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, και απάντησε πως δεν υπάρχει καμία απαγόρευση και πως η σύσταση που υπάρχει είναι να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. «Όλα γίνονται προσεκτικά. Οι ειδικοί εισηγούνται και ο πρωθυπουργός αποφασίζει», πρόσθεσε.