Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία - Οι νέοι κανόνες σε εστιατόρια, δωμάτια και πισίνες

Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία - Οι νέοι κανόνες σε εστιατόρια, δωμάτια και πισίνες

Με διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως θα λειτουργήσουν φέτος τα ξενοδοχεία λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και στο πλαίσιο άρσης των μέτρων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, όσον αφορά στην εστίαση στα ξενοδοχεία, θα πρέπει να κάθονται έως τέσσερα άτομα σε ένα τραπέζι εκτός αν η οικογένεια είναι μεγαλύτερη, ενώ θα υπάρχουν ατομικά σκεύη στο μπουφέ. Επίσης καφέ και πορτοκαλάδα θα σερβίρει μόνο το προσωπικό, χωρίς να σηκώνονται μόνοι τους οι πελάτες για να παίρνουν. Ακόμη τα τραπεζομάντηλα θα είναι μιας χρήσης.

Στα δωμάτια από την άλλη, προβλέπεται ότι δεν θα γίνεται καθημερινή αλλαγή σε σεντόνια και πετσέτες ώστε τα συνεργεία καθαρισμού να μην έρχονται σε πολύ συχνή επαφή με τους πελάτες. Ακόμη στα δωμάτια δεν θα υπάρχουν πολλά αντικείμενα για να μην τα αγγίζουμε ενώ θα υπάρχει μια χρονική απόσταση 24 ωρών πριν δοθεί το δωμάτιο σε άλλο πελάτη, προκειμένου να απολυμαίνεται.

Στις πισίνες και τη θάλασσα, οι ξαπλώστρες δεν θα έχουν μαξιλάρια και θα πρέπει να είναι καλυμμένες ολόκληρες με πετσέτες για να μην ακουμπάμε στο ίδιο ύφασμα με τους προηγούμενους πελάτες.