Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλεξανδρούπολη: Ακόμα 13 κρούσματα κορωνοϊού στον γάμο

Αλεξανδρούπολη: Ακόμα 13 κρούσματα κορωνοϊού στον γάμο

Ακόμη 13 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο. Ειδικότερα, από τα 100 τεστ που έγιναν έως τώρα, έχουν βγει θετικά τα 22, σύμφωνα με πληροφορίες. Στο σύνολο τους οι εν λόγω φορείς του ιού είναι ασυμπτωματικοί, νεαρής ηλικίας και παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Χθες Δευτέρα γνωστοποιήθηκε ότι εντοπίστηκαν 9 θετικά κρούσματα, μεταξύ των οποίων, ο γαμπρός, η νύφη, η κουμπάρα αλλά και ένα παιδί 1,5 ετών.

Ακόμη, εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μοναχή σε μοναστήρι στην ευρύτερη περιοχή, η οποία δεν σχετίζεται με τον γάμο που τελέστηκε στην πόλη, σύμφωνα με τοπικά Μέσα.

Υπενθυμίζεται πως άλλοι τρεις γάμοι που έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Σέρρες τις προηγούμενες ημέρες έγιναν εστίες μετάδοσης της νόσου στις τοπικές κοινότητες.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας είναι 4.737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες, μετά και τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, με την οποία ανακοινώθηκαν 77 νέα περιστατικά.