Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αδιανόητο: Η αστυνομία στην Μόρια πετούσε δακρυγόνα σε μικρά παιδιά (video)

Αδιανόητο: Η αστυνομία στην Μόρια πετούσε δακρυγόνα σε μικρά παιδιά (video)

Όλες οι εικόνες που έρχονται από την Μόρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μπορούν να χαρακτηριστούν με μία και μόνο λέξη: Ντροπή.

Τι άλλο θα μπορούσε άραγε να πει κανείς βλέποντας αυτές από το παρακάτω video...

Σε αυτό λοιπόν πρόσφυγες και μετανάστες, έχοντας μαζί τα παιδιά τους, προσπαθούν να απομακρυνθούν από το μέρος που ήταν ο καταυλισμός στην Μόρια, ωστόσο υπάρχει ένα μπλόκο της αστυνομίας που δεν τους αφήνει να περάσουν.

Εκεί λοιπόν, προκειμένου να τους απομακρύνουν, την ώρα που αριστερά και δεξιά τους υπάρχουν εστίας φωτιάς, αρχίζουν και ρίχνουν δακρυγόνα.

Σε ένα μέρος με δεκάδες παιδιά, ρίχνουν δακρυγόνα και τα μικρά αρχίζουν να πλαντάζουν στο κλάμα, ενώ διακρίνονται γονείς να προσπαθούν να τα προφυλάξουν, καλύπτοντας το πρόσωπό τους.

Σίγουρα η κατάσταση στην Λέσβο είναι προβληματική και προσβλητική για το ανθρώπινο είδος, σίγουρα η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τις ελληνικές κυβερνήσεις (πρώην και νυν που επέτρεψαν να δημιουργηθεί αυτό το... τέρας), αλλά φτάνει στους όλους τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σίγουρα πρέπει να δοθεί άμεση λύση τόσο για την στέγασή τους, όσο και για την προστασία των κατοίκων του νησιού από τα κρούσματα κορωνοϊού που υπάρχουν μεταξύ αυτών των ανθρώπων, ωστόσο τα δακρυγόνα σε μικρά παιδιά δεν είναι λύση, ούτε βοηθάει να βρεθεί μία τέτοια

Πηγή: gazzetta.gr