Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υψηλό επιστημονικό δυναμικό κοσμεί την ιατρική επιστημονική κοινότητα της Κρήτης και της πατρίδας μας

Υψηλό επιστημονικό δυναμικό κοσμεί την ιατρική επιστημονική κοινότητα της Κρήτης και της πατρίδας μας

Η Κρήτη έχει αποδείξει πολλές φορές ότι, διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό σε όλους του τομείς. Ένας κορυφαίος πλαστικός χειρουργός ο κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης με την κατάρτιση, τον επαγγελματισμό, το ήθος του, κοσμεί την ιατρική επιστημονική κοινότητα της Κρήτης και της πατρίδας μας.

 κοσμεί την ιατρική επιστημονική κοινότητα της Κρήτης και της πατρίδας μας.

Έχει εκπαιδευτεί στο τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Hadassah University Hospital Jerusalem Israel για πεντέμισι χρόνια και επιπλέον απέκτησε υποειδικότητες στη μικροχειρουργική και επανασυγκόληση άκρων (fellowship δύο χρόνια), καθώς και στην αντιμετώπιση κρανιοπροσωπικών και γενετικών ανωμαλιών σε νήπια.

 Έχει επιτελέσει πάνω από 4.500 επεμβάσεις που απαιτούν γενική αναισθησία ή καταστολή σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Κρήτης, πολλές χιλιάδες μικροεπεμβάσεις στο ιατρείο του. Διαθέτει πλήρες εξοπλισμένο τμήμα Laser, είναι εκπαιδευτής της Botox στην Ελλάδα και international speaker σε πολυεθνική εταιρία παραγωγής Υαλουρονικού Οξέως με έδρα την Ελβετία.
Επίσης, ο Πλαστικός Χειρουργός, Εμμανουήλ Δασκαλάκης, είναι ο υπεύθυνος Πλαστικός Χειρουργός της TriCare Organization (Aσφαλιστικός Φορέας ΝΑΤΟ) για την Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο. Ο ιατρός είναι τιμητικό μέλος της iSAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) και της American Society of Plastic Surgeons.

 Όταν διαπιστώνεται ότι, ιατροί τιμούν το λειτούργημά τους οφείλουμε, ως ένα τρόπο ελαχίστης ανταμοιβής, να προβάλουμε το έργο τους.

Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τον αριθμό των επεμβάσεων της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής ?

Οι ασθενείς πλέον κάνουν ορθολογιστική επιλογή Πλαστικού Χειρουργού, μετά από αναζήτηση αγοράς, βάσει κριτηρίων ποιότητας και αποτελεσμάτων. Οι καλοί Πλαστικοί Χειρουργοί, δεν έχουν σημαντική μείωση στον αριθμό των περιστατικών τους.

Ποιες είναι οι πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις – παρεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής στο ιατρείο σας?

Makeover (Κοιλιοπλαστική /  Μεγέθυνση στήθους), Ρινοπλαστική , Aνόρθωση Στήθους, Λιποαναρρόφηση κ.λ.π.  Η ζήτηση των επεμβάσεων, εξαρτάται από τη χρονική περίοδο και το φύλο των ασθενών. Επίσης δημοφιλείς μη επεμβατικές παρεμβάσεις είναι το Βοtox, το γέμισμα ρυτίδων με Υαλουρονικό, Θεραπείες Laser, Σύσφιξη σώματος και προσώπου με LPG και RF (ραδιοσυχνότητες).

Τί πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή του Ιατρού για μια αισθητική παρέμβαση ή επέμβαση στο πρόσωπο ή το σώμα μας?

Μόνο εξειδικευμένοι Πλαστικοί Χειρουργοί, έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να εφαρμόσουν με ασφάλεια χειρουργικές τεχνικές που σκοπό έχουν την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας σας. Ιατροί άλλων ειδικοτήτων, συνήθως έχουν λάβει τις όποιες γνώσεις τους, από παρακολούθηση συνεδρίων και ημερίδων, χωρίς την απαραίτητη πολυετή πρακτική εμπειρία. Ακόμα και μεταξύ Πλαστικών Χειρουργών όμως, τ’ αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με την τεχνική δεξιότητα του Ιατρού και την εμπειρία.

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε τον κατάλληλο Πλαστικό Χειρουργό?

Έρευνα αγοράς για τον Πλαστικό Χειρουργό.

Προσοχή στα επί πληρωμή παραπλανητικά άρθρα για «καινοτόμες νέες τεχνικές».

Οι τεχνικές στην Πλαστική Χειρουργική εξελίσσονται αργά, ώστε ν’ αποδείξουν την ασφάλεια και διάρκειά τους στο χρόνο.

Ζητήστε να δείτε το φωτογραφικό αρχείο πριν – μετά του Ιατρού,που αποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος Πλαστικός Χειρουργός έχει την εμπειρία και αποτελέσματα που ικανοποιούν τις προσδοκίες σας.

Πόσο σημαντική είναι η επανεκπαίδευση για ένα Πλαστικό Χειρουργό?

Η συνεχής, καθημερινή σχεδόν μελέτη, είναι απαραίτητη για όλους τους ιατρούς και φυσικά και τους Πλαστικούς Χειρουργούς. Το Διαδίκτυο βοηθά πολύ μέσω συνδρομών σε εξειδικευμένα forum / περιοδικά.

Επίσης εξειδικευμένα Συνέδρια υψηλού επιπέδου που διοργανώνονται από αναγνωρισμένες και μόνο Ιατρικές Εταιρείες, καθώς και workshops ειδικών τεχνικών, βοηθούν σημαντικά στην ενημέρωση σε νέες τεχνικές. Πολύ σημαντική είναι επίσης η μελέτη της πορείας των ήδη χειρουργηθέντων περιστατικών του ίδιου του Ιατρού, ώστε ο Πλαστικός Χειρουργός να «αυτοδιορθώνεται» στην πορεία του χρόνου, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.      

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ιατρού στην διεύθυνση www.plastic-surgery.gr