Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
drinkingwine

Τί δεν πρέπει να κάνετε ποτέ αφού πιείτε κρασί

Αν η κατανάλωση κρασιού ανήκει στις αγαπημένες σας συνήθειες, τότε θα πρέπει να μάθετε ένα μικρό αλλά σημαντικό μυστικό για να διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση τα δόντια σας.

Το κρασί αφήνει λεκέδες στα δόντια όμως αυτό δεν είναι το μόνο κακό που μπορεί να κάνει στη στοματική σας υγιεινή. Δεν πρέπει ποτέ να βουρτσίζετε αμέσως τα δόντια σας γιατί θα κάνετε μεγάλη ζημιά στο σμάλτο.

Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρασί έχουν υψηλά ποσοστά οξύτητας (παρόλο που το λευκό έχει πολύ περισσότερο) και είναι σημαντικό να περιμένετε τουλάχιστον μια ώρα αφού έχετε καταναλώσει κρασί. Αφήνοντας χρόνο πριν από το βούρτσισμα των δοντιών δίνετε στο σμάλτο την ευκαιρία να ανακάμψει από την επίθεση του οξέος και το καθιστά λιγότερο επιρρεπή στο να απομακρυνθεί με το βούρτσισμα.

Επιστημονική έρευνα για τη σχέση του κρασιού με το σμάλτο των δοντιών αποκάλυψε ότι το λευκό κρασί έχει υψηλότερο διαβρωτικό δυναμικό από το κόκκινο. Εντός των ορίων αυτής της μελέτης, μπορεί να θεωρηθεί ότι μια συχνή κατανάλωση λευκού κρασιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή οδοντική διάβρωση.