Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στις Θερμοπύλες η έναρξη του Ράλι Ακρόπολις!

Στις Θερμοπύλες η έναρξη του Ράλι Ακρόπολις!

ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ                                                                    

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, δόθηκε η εκκίνηση του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016.

Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας έδωσαν το "παρών" τιμώντας τα πληρώματα που από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν τον αγώνα.

Ωστόσο, μετά την Τελετή Εκκίνησης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα επέστρεψαν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και το Service Park του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, για την διανυκτέρευση πριν από την έναρξη του αυριανού σκέλους.

Αρκετά νωρίτερα, στη διεξαγωγή της Κατατακτήριας Διαδρομής ο περσινός νικητής του αγώνα και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Τίτλου, Kajetan Kajetanowicz, με το Ford Fiesta R5 ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Alexey Lukyanuk να τον ακολουθεί με ίδιο αυτοκίνητο και τον νεαρό Λετονό Ralfs Sirmacis με το Skoda Fabia R5 να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Ο Λάμπρος Αθανασούλας, που για ακόμα μία χρονιά αποτελεί την... ελληνική ελπίδα, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον πίσω δεξιό τροχό, με αποτέλεσμα να σημειώσει τον έβδομο χρόνο. Ο πολύπειρος Έλληνας οδηγός αύριο μπαίνει απροβλημάτιστα στη μάχη των 35 πληρωμάτων που αγωνίζονται για το ERC.

Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας δίνει εκκίνηση.

Το αυριανό πρώτο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές με την πρώτη, τη SEAJETS Νέα Γραβιά να ξεκινάει στις 10:08.