Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αλλοιώσεις στη γλώσσα, τα χέρια και τα πόδια ενδέχεται να αποτελούν πρώιμα συμπτώματα κορωνοϊού

Αλλοιώσεις στη γλώσσα και κηλίδες στα χέρια και τα πόδια ενδέχεται να αποτελούν πρώιμα συμπτώματα της Covid-19 που θα οδηγούσαν σε έγκαιρη διάγνωση της νόσου, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στην Ισπανία.

Κορωνοϊός και Γρίπη: Η συνήθεια που μας καθιστά πιο ευάλωτους στους δυο ιούς

Σε μια ελεγχόμενη μελέτη καπνιστών, μη καπνιστών και χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρεια Καρολίνα (UNC) διαπίστωσαν ότι οι ατμιστές παρουσίαζαν σημαντικά διαφορετικές ανοσολογικές αποκρίσεις σε ένα μοντέλο λοίμωξης από τον ιό της γρίπης γεγονός που υποδε

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το πρώτο σύμπτωμα που εκδηλώνουν πολλοί ηλικιωμένοι

Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ηλικιωμένοι ασθενείς με Covid-19 εκδηλώνουν ως πρώτο σύμπτωμα το ντελίριο, μια κατάσταση σύγχυσης της συνείδησης και αποπροσανατολισμού, προτού εμφανιστούν άλλα συμπτώματα της λοίμωξης, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

Κορωνοϊός: Πότε είναι οι φορείς πιο μεταδοτικοί

Είναι πιθανότερο κάποιος φορέας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 να τον μεταδώσει έως την πέμπτη μέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων του, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ότι ένας άνθρωπος είναι πιο μεταδοτικός στο αρχικό στάδιο της λοίμωξης Covid-19, όταν συνήθως έχει και μεγαλύτερο ιι

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα επτά βασικά συμπτώματα

«Κλειδί» στη μελέτη του κορωνοϊού από τους επιστήμονες ήταν ο εντοπισμός των πιο βασικών συμπτωμάτων που προκαλεί, καθώς χρειάστηκε αρκετός χρόνος από την εμφάνιση του ιού για να καταλήξει η επιστημονική κοινότητα στο ποια είναι τελικά τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν οι ασθενείς. 

Κορωνοϊός: Ποια δερματικά συμπτώματα επιμένουν μήνες μετά την ανάρρωση

Τις κύριες δερματολογικές εκδηλώσεις που μπορεί να επιμείνουν τουλάχιστον για δύο μήνες ή και περισσότερο σε αναρρώσαντες από την οξεία φάση της νόσου COVID-19 καταγράφει νέα ανάλυση ερευνητών του Γενικού Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 29ου συνεδρίου της Ευ

Κορωνοϊός – Ανοσία: Ποιοι χάνουν γρηγορότερα τα αντισώματά τους

Νέες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό έρχεται να προσθέσει πρόσφατη μελέτη από το Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία τα ανισχνεύσιμα αντισώματα έναντι του ιού μειώνονται γρηγορότερα στους ασυμπτωματικούς σε σύγκριση με όσους νόσησαν από COVID-19.

Γρίπη και κορωνοϊός: Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα – Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές

Για τις «μικρές διαφορές» που παρουσιάζει η γρίπη σε σχέση με τον κορωνοϊό μίλησε, ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας και πρόληψης λοιμώξεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχουν και άλλα νοσήματα το χειμώνα, σημείωσε ότι υπάρχουν μικρές διαφορές ανάμεσα στη γρίπη και τον κορωνοϊό.

«Το 80% των ασθενών με κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί»

Ο ειδικός πνευμονολόγος, καθηγητής Κλάους Ράμπε, εκτίμησε ότι το 80% των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικά

Στην εκτίμηση ότι περίπου το 80% των ασθενών με κορωνοϊό έχουν λίγα συμπτώματα ή τα συμπτώματά τους δεν συνδέονται κατ΄ανάγκην με τον κορωνοϊό» προχώρησε ο ειδικός πνευμονολόγος, καθηγητής Κλάους Ράμπε.

Κορωνοϊός: Τα δύο ανησυχητικά συμπτώματα που εμφανίζουν συχνότερα οι νέοι ασθενείς

Οι νεότεροι σε ηλικία πάσχοντες από COVID-19 έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους ηλικιακά ασθενείς, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Infection Prevention in Practice.

Κορωνοϊός: Τα δύο ανησυχητικά συμπτώματα που εμφανίζουν συχνότερα οι νέοι ασθενείς

Οι νεότεροι σε ηλικία πάσχοντες από COVID-19 έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους ηλικιακά ασθενείς, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Infection Prevention in Practice.

Υποθυρεοειδισμός: Επτά ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν

Ο υποθυρεοειδισμός στην τρίτη ηλικία (η υπολειτουργία του θυρεοειδούς  αδένα έργο του οποίου είναι η παραγωγή ορμονών)-, αποτελεί σύνθετο πρόβλημα ως προς τη διάγνωσή του: τα συμπτώματα στους ηλικιωμένους ασθενείς εκτείνονται σε ένα φάσμα που περιλαμβάνει τυπικά συμπτώματα ωστόσο περιορισμένα, συμπτώματα συνήθη στις πιο νεαρές ηλικίες είτε συμπτ

Κορωνοϊός: Τα τρία συμπτώματα που παρουσίασαν σχεδόν όλοι οι ασθενείς

Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων αλλά μια νέα ανάλυση των αρχείων από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι συμπτωματικοί ασθενείς εμφανίζουν τουλάχιστον ένα από αυτά τα τρία συμπτώματα: πυρετό, βήχα ή δύσπνοια.

Άνοια: Δύο συμπτώματα, που όταν συνυπάρχουν, αυξάνουν τον κίνδυνο

Οι ηλικιωμένοι που έχουν εξασθένηση όρασης και ακοής (διπλή αισθητηριακή εξασθένηση) διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Alzheimer’s & Dementia: Diagnosis, Assessment & Disease Monitoring.

Κορωνοϊός: Νέα έρευνα για τον κομβικό ρόλο λίγων ασθενών που δρουν ως φορείς υπερμετάδοσης

Μόνο το 1% έως 10% των αρχικών ασθενών με Covid-19 ευθύνονταν για το 80% των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή μελέτη, η οποία αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο λίγων ασθενών που δρουν ως φορείς υπερμετάδοσης (superspreaders) του ιού στην κοινότητα, κάτι που έχουν δείξει και άλλες έρευνες.

Subscribe to συμπτώματα