Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αποστάσεις ΠΟΥ από ΕΜΑ: Δεν είναι επιβεβαιωμένη η σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με θρόμβους

Η συμβουλευτική επιτροπή ασφάλειας των εμβολίων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε σήμερα ότι μια αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του εμβολίου κατά της Covid-19 της AstraZeneca και σπανίων περιστατικών θρομβώσεων με χαμηλά αιμοπετάλια «θεωρείται ευλογοφανής, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί».

Το πιο πιθανό σενάριο για την προέλευση του κορωνοϊού: Τι λέει το προσχέδιο της έκθεσης του ΠΟΥ

Η μετάδοση του ιού από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω ενός άλλου ζώου είναι το πιο πιθανό σενάριο σχετικά με την προέλευση της Covid-19, σύμφωνα με την έκθεση του ΠΟΥ σε συνεργασία με την Κίνα, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες 

Έγγραφο του ΠΟΥ φέρεται να «καίει» την Κίνα: «Δεν έκανε πολλά»

Τα αργά αντανακλαστικά που επέδειξε το Πεκίνο όσον αφορά στην έγκαιρη αναφορά του κορωνοϊού και στην αναχαίτιση διασποράς της φονικής νόσου δημιούργησαν, από τους πρώτους μήνες του 2020, σωρεία αντιδράσεων.

Έρευνα ΠΟΥ για τον κορωνοϊό: Ενδείξεις ευρύτερης έξαρσης του ιού στη Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που ερευνά την προέλευση του κορωνοϊού στην Κίνα, ανακάλυψε ενδείξεις ότι το ξέσπασμα ήταν πολύ ευρύτερο στη Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο ΠΟΥ προσγειώνει την Ευρώπη: Πολύ μικρός ο αριθμός εμβολίων - Ευάλωτες οι ευρωπαϊκές χώρες

Παρά την τάση μείωσης των κρουσμάτων, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν «ευάλωτες» στην Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και προειδοποίησε εναντίον «ενός ψεύτικου αισθήματος ασφάλειας» επειδή ο αριθμός των εμβολίων εξακολουθεί να είναι μι

Ουχάν: Η ειδική ομάδα του ΠΟΥ «αθωώνει» νυχτερίδες και παγκολίνους για την μετάδοση του ιού

Τα μέχρι τώρα πορίσματα της έρευνας των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην «πηγή» του κορωνοϊού, την κινεζική πόλη Ουχάν, δείχνουν ότι, ο ιός Sars-

Είναι πιθανό ο κορωνοϊός να κυκλοφορούσε και πριν εμφανιστεί στην Ουχάν

Συνέντευξη Τύπου δίνει αυτήν την ώρα η ομάδα των ερευνητών του ΠΟΥ που ερευνά την προέλευση της πανδημίας στην Κίνα, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα συναντήσεων και επιτόπιων επισκέψεων στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου ταυτοποιήθηκε πρώτα η νόσος.

Κορωνοϊός: Από πού προήλθε; - Συνέντευξη Τύπου σήμερα από τους εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία βρίσκεται στην Κίνα για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση της πανδημίας της Covid-19, έναν και πλέον χρόνο αφότου ξέσπασε η υγειονομική κρίση, θα δώσει σήμερα, Τρίτη συνέντευξη Τύπου.

Οι απεσταλμένοι του ΠΟΥ στην Κίνα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει την Τρίτη η ομάδα του ΠΟΥ που βρίσκεται στην Κίνα.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία βρίσκεται στην Κίνα για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση της πανδημίας της Covid-19, έναν και πλέον χρόνο αφότου ξέσπασε η υγειονομική κρίση, θα δώσει αύριο Τρίτη συνέντευξη Τύπου.

"Καμπανάκι" από τον ΠΟΥ: Ο ιός έχει το πάνω χέρι - Επιταχύνετε τους εμβολιασμούς!

Η Ευρώπη πρέπει να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού, με τη στήριξη όλων των φαρμακευτικών εταιρειών, τόνισε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, ο Χανς Κλούγκε, σε συνέντευξή του στο AFP, ενώ παραδέχθηκε ότι «ανησυχεί» για τις επιπτώσεις των παραλλαγμένων στελεχών στην

Τελικά διέρευσε ή όχι ο κορωνοϊός από τη Γουχάν; Τι απαντά ο επικεφαλής των ειδικών του ΠΟΥ!

Ο επικεφαλής των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ερευνούν στην Γουχάν για την προέλευση της πανδημίας φάνηκε σήμερα, σε συνομιλία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο, να απορρίπτει τη θέση της διαρροής του νέου κορωνοϊού από εργαστήριο, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικό σενάριο» ταινίας.

ΠΟΥ: Kαταστροφικός ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στη θεραπεία του καρκίνου

Ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στην θεραπεία του καρκίνου είναι «καταστροφικός», δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, επικαλούμενος διακοπές στις ογκολογικές υπηρεσίες σε ένα τρίτο των χωρών της ζώνης αυτής. «Ο αντίκτυπος της πανδημίας στον καρκίνο στην περιοχή αυτή δεν είναι κ

«Σας ευχαριστώ για την πολύ καλή συνομιλία»: Το μήνυμα του Προέδρου του ΠΟΥ προς τον Τσίπρα

Πολύ καλή και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαμοιρασμό της τεχνογνωσίας ως προς το εμβόλιο.

ΠΟΥ: Σε 70 χώρες εντοπίζεται η βρετανική μετάλλαξη, σε 31 η νοτιοαφρικανική

Ο αριθμός των χωρών και εδαφών όπου έχει εντοπιστεί η βρετανική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού ανέρχονταν σε 70 έως τις 25 Ιανουαρίου, δέκα περισσότερες από τις 12 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Δεν αποδεικνύεται η σύνδεση του εμβολίου της Pfizer με τον θάνατο ηλικιωμένων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι «δεν βλέπει στοιχεία πως το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19 συνέβαλε στο θάνατο ηλικιωμένων» και προέτρεψε τη συνέχιση των εμβολιασμών.

Ακυρώθηκε με διάταγμα Μπάιντεν η διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ

Ερχόμενος σε ρήξη με τις πολιτικές του προκατόχου του, ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντέστρεψε χθες Τετάρτη, πρώτη ημέρα της θητείας του, τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ανεξάρτητη έρευνα εμπειρογνωμόνων: ΠΟΥ και Κίνα άργησαν να δράσουν

Τόσο η Κίνα όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα μπορούσαν να είχαν δράσει νωρίτερα και πιο αποφασιστικά προκειμένου να συγκρατήσουν το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19, σύμφωνα με το συμπέρασμα μια ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Subscribe to Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας