Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Δεν αποδεικνύεται η σύνδεση του εμβολίου της Pfizer με τον θάνατο ηλικιωμένων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι «δεν βλέπει στοιχεία πως το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19 συνέβαλε στο θάνατο ηλικιωμένων» και προέτρεψε τη συνέχιση των εμβολιασμών.

Ακυρώθηκε με διάταγμα Μπάιντεν η διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ

Ερχόμενος σε ρήξη με τις πολιτικές του προκατόχου του, ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντέστρεψε χθες Τετάρτη, πρώτη ημέρα της θητείας του, τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ανεξάρτητη έρευνα εμπειρογνωμόνων: ΠΟΥ και Κίνα άργησαν να δράσουν

Τόσο η Κίνα όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα μπορούσαν να είχαν δράσει νωρίτερα και πιο αποφασιστικά προκειμένου να συγκρατήσουν το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19, σύμφωνα με το συμπέρασμα μια ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Τι λέει το πόρισμα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για ΠΟΥ και Κίνα!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Κίνα θα μπορούσαν να είχαν ενεργήσει ταχύτερα στην αρχή της επιδημίας της Covid-19, κατέληξαν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες αρμόδιοι να αξιολογήσουν την παγκόσμια απάντηση στην επιδημία, για τους οποίους η εξάπλωση του ιού επωφελήθηκε από μια "κρυμμένη σε μεγάλο βαθμό επιδημία".

Ο ΠΟΥ ζητά εξηγήσεις για τους 23 νεκρούς στη Νορβηγία μετά από εμβολιασμούς

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρίσκεται σε στενές επαφές με τη Νορβηγία και ζητά στοιχεία για τους θανάτους 23 ηλικιωμένων μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στο TASS ο επίσημος εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιαζαρέβιτς.

Κορωνοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ για την εξάπλωση της μετάλλαξης του ιού

Η επιτροπή εκτάκτων αναγκών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα συνεδριάσει σήμερα για τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, τα οποία προκαλούν ανησυχία στις αρχές σε όλο τον κόσμο, όπου ο αγώνας κατά της αναζωπύρωσης της πανδημίας της COVID-19 εντείνεται με περιοριστικά μέτρα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και εκστρατείες εμβολιασμού.

ΠΟΥ: Σε 50 χώρες έχει εξαπλωθεί η μετάλλαξη του ιού

Ο αριθμός των χωρών και των περιοχών όπου κυκλοφορεί το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία ανέρχεται σε 50 και σε 20 εκείνο που έχει ταυτοποιηθεί στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Η δεύτερη χρονιά της πανδημίας μπορεί να είναι χειρότερη από την πρώτη!

Η δεύτερη χρονιά της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 ενδέχεται να είναι δυσκολότερη από την πρώτη, δεδομένου του πώς εξαπλώνεται ο νέος κορωνοϊός, ιδίως στο βόρειο ημισφαίριο όπου κυκλοφορούν πιο μεταδοτικές παραλλαγές του, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Καμπανάκι ΠΟΥ για τις φτωχές χώρες που δεν μπορούν να παραλάβουν εμβόλια

Δεν έχουν όλες οι χώρες το πλεονέκτημα να αγοράζουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού με τον ΠΟΥ να εκφράζει την ανησυχία του.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε πως υπάρχει «ξεκάθαρο πρόβλημα» που χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος δεν έχουν παραλάβει ακόμη εμβόλια κατά της Covid-19.

Δραματικό μήνυμα ΠΟΥ για τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό στην Ευρώπη: Ενίσχυση μέτρων για να σωθούν ζωές

Η Ευρώπη οφείλει «να αντιμετωπίσει» μία «ανησυχητική κατάσταση», εξαιτίας της κυκλοφορίας της νέας μεταδοτικότερης μετάλλαξης του κορωνοϊού, που εντοπίσθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Κορωνοϊός: Ομάδα του ΠΟΥ μεταβαίνει στην Κίνα για να ερευνήσει την προέλευση του ιού

Περισσότερο από έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του κορωνοϊόυ, αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένεται να επισκεφθεί στην Κίνα για να ερευνήσει την προέλευση της πανδημίας.

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Αυτή η πανδημία δεν θα είναι η τελευταία - Υπάρχει μεγαλύτερη απειλή

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν θα είναι η τελευταία και οι προσπάθειες να βελτιωθεί η ανθρώπινη υγεία είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία» εάν η ανθρωπότητα δεν αντιμετωπίσει κατά μέτωπον την κλιματική αλλαγή και δεν φροντίσει να ευημερεί το ζωικό βασίλειο, τονίζει σήμερα ο επικεφαλής του 

Συνεδριάζει αύριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Συναγερμός σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει το νέο στέλεχος του κορωνοϊού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να συγκαλεί συνεδρίαση για αύριο Τετάρτη.

Θα τεθούν επί τάπητος οι στρατηγικές για την αντιμετώπιση της νέας, πιο μολυσματικής μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού που έχει εμφανιστεί στη Βρετανία.

Έκτακτη συνεδρίαση ΠΟΥ για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα συγκαλέσει συνεδρίαση των μελών του για να συζητήσει στρατηγικές για την αντιμετώπιση του νέου, πιο μολυσματικού στελέχους του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε την Τρίτη 22/12 ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού του τμήματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπάθησε να κατευνάσει τις μεγάλες ανησυχίες που έχει προκαλέσει μια νέα, εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία, λέγοντας ότι αυτή είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της εξέλιξης μιας πανδημίας.

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Η Ευρώπη βάζει σε... "καραντίνα" τη Βρετανία - Διακοπές αεροπορικών συνδέσεων

Ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού που έχει «χτυπήσει» κυρίως τη Βρετανία και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έχει οδηγήσει στην ταχύτερη διάδοση του ιού, σήκωσε «στο πόδι» ολόκληρο το

Subscribe to Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας