Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το τερμάτισε η Τουρκία: Προκλητικές NAVTEX για ασκήσεις στο Αιγαίο μέχρι… τέλος του χρόνου!

Η Τουρκία συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά παραμονές της έναρξης των διερευνητικών επαφών.

Κι αυτό γιατί, το βράδυ της Παρασκευής, εξέδωσε τρεις νέες παράνομες NAVTEX για δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Αμφισβητεί με Navtex την ελληνική αρμοδιότητα στα ΝΑ της Κρήτης!

Την αρμοδιότητα των ελληνικών υδρογραφικών αρχών αμφισβητεί εκ νέου η Τουρκία, μέσω Navtex που αφορούν σε θαλάσσιες περιοχές νοτιοανατολικά της Κρήτης κι ενώ έχουν προηγηθεί σχετικές οδηγίες από τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου για αεροναυτικές ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τεντώνει το σχοινί η Άγκυρα: NAVTEX διαρκείας μέχρι τον Ιούνιο!

Σε νέα προκλητική κίνηση που δυναμιτίζει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προχώρησε η Άγκυρα, εκδίδοντας NAVTEX «διαρκείας» για το Oruc Reis.

Νέα NΑVTEX για το Oruc Reis εξέδωσε η Τουρκία την Τρίτη, δεσμεύοντας περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Προκλήσεις δίχως τέλος από την Τουρκία: Νέα Navtex για άσκηση στο Αιγαίο

 

Από μία κλωστή κρέμονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση να προαναγγέλουν κυρώσεις για την προκλητική στάση της Τουρκίας, κάτι που όπως φαίνεται, ωστόσο, δεν αγγίζει την Άγκυρα.

Oruc Reis: Η Άγκυρα προκαλεί με νέα Navtex

Nέα προκλητική Navtex για το Oruc Reis εξέδωσε η Άγκυρα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Η εν λόγω οδηγία προς ναυτιλομμένους έχει ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της 29ης Νοεμβρίου, όπως μεταδίδει η Hurriyet, και αφορά και τα συνοδευτικά πλοία του τουρκικού ερευνητικού.

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Ζητάει την αποστρατικοποίηση της Τήλου και της Χάλκης

Την αποστρατικοποίηση της Τήλου και της Χάλκης ζητά με νέα Navtex που εξέδωσε την Πέμπτη το απόγευμα η Τουρκία, εμμένοντας στις προκλητικές ενέργειές της απέναντι στην Ελλάδα.

Κύπρος: Αντί-Navtex στις νέες έρευνες του «Μπαρμπαρός» εντός της ΑΟΖ

Με NAVTEX που εξέδωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), η Κυπριακή Δημοκρατία απαιτεί όπως το τουρκικό σκάφος "Μπαρμπαρός" τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές του εντός της κυπριακής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

Νέα Navtex εξέδωσε η Τουρκία: Στέλνει το Barbaros στην ΑΟΖ Κύπρου

Σε μια ακόμη προκλητική κίνηση, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex αυτή τη φορά για το ερευνητικό σκάφος Barbaros.

Το βράδυ της Τρίτης (03.11), ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα NAVTEX, δεσμεύοντας περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Δείτε τη νέα τουρκική NAVTEX

Κάνει πίσω ο Ερντογάν; Η Τουρκία ακύρωσε τη NAVTEX για ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου

Ακυρώνει τη NAVTEX για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο την 28η Οκτωβρίου η Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές και αναφέρει ότι η ακύρωση γίνεται σε ένδειξη καλής θέλησης. 

Στη συνέχεια η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex μόνο για αύριο, 27 Οκτωβρίου, στην ίδια περιοχή.

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Άγκυρα για την παράνομη NAVTEX

Διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε την Παρασκευή στην τουρκική πλευρά, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, σε συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX  που εξέδωσε η Τουρκία για παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Διπλή πρόκληση της Τουρκίας: Εξέδωσε νέα Navtex και ζητά... την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών!

Με νέα Navtex που εξέδωσε η Τουρκία, οι έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο παρατείνονται μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών.

Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Ζητά με navtex αποστρατικοποίηση Λήμνου, Σαμοθράκης και Άη Στράτη!

Οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, είναι πλέον καθημερινές.

Την ίδια στιγμή που το Oruc Reis πλέει κοντά στο Καστελλόριζο και πραγματοποιεί έρευνες, η Άγκυρα κλιμακώνει ακόμη περισσότερο τις ενέργειές της, εκδίδοντας δύο navtex, μέσω των οποίων αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη .

Το Oruc Reis έξω από το Καστελόριζο – Πέρασε την οριογραμμή των 12 μιλίων και πλέον απομακρύνεται

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η πορεία του Oruc Reis.  Το πλοίο  «έσπασε», πριν από λίγο τα  12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και πλέον απομακρύνεται.  Το τουρκικό σεισμογραφικό έφτασε μέχρι τα 9 ναυτικά μίλια και στη συνέχεια, άλλαξε πορεία. 

Subscribe to NAVTEX