Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αυξάνει τον κίνδυνο Covid-19 σε εφήβους και νέους ενηλίκους

Με αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης Covid-19 στους εφήβους και στους νέους ενηλίκους σχετίζεται η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη είναι η πρώτη που εστιάζει στη σχέση ανάμεσα στο άτμισμα και στη νόσο Covid-19 ειδικά μεταξύ των νέων στη διάρκεια της πανδημίας.

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εγκεφαλικού για όσους συνδυάζουν παραδοσιακό και ηλεκτρονικό τσιγάρο

Διπλάσιο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που καπνίζουν συμβατικά τσιγάρα και παράλληλα ατμίζουν ηλεκτρονικά τσιγάρα,  σε σχέση με όσους είναι μόνο καπνιστές και σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν καθόλου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Χρεώνεται η κίνηση "Χλαπάτσας" στο 1142 για τον αντικαπνιστικό - Γλέντι στο Twitter

Από χθες 19 Νοεμβρίου τέθηκε σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή (1142) για τους πολίτες, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και από ό,τι φαίνεται δεν είναι μόνο τσουχτερά τα πρόστιμα για όσους τον παραβιάζουν αλλά και η χρέωση για όσους καλέσουν για να καταγγείλουν.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Πώς καταστρέφει πνεύμονες κι εγκέφαλο;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση «European Heart Journal», αναδείχθηκαν ορισμένοι, μέχρι τώρα άγνωστοι, μηχανισμοί με τους οποίους το ηλεκτρονικό τσιγάρο επηρεάζει την υγεία.

Σκοτώθηκε μετά από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Tallmadge D’Elia, ηλικίας 38 ετών, έχασε τη ζωή του, όταν εξερράγη του ηλεκτρονικό του τσιγάρο και κάποια από τα θραύσματα εκτοξεύθηκαν στο κρανίο του.

Καπνίζετε ηλεκτρονικό τσιγάρο; Τότε οπωσδήποτε διαβάστε αυτό!

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική αποκάλυψη έκανε το Συμβούλιο Υγείας και Καπνίσματος στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο υποστηρίζει μέσω μιας έρευνας πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εμπεριέχουν ένα εκατομμύριο περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από τον μολυσμένο αέρα.

Subscribe to Ηλεκτρονικό τσιγάρο