Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Airbnb: To σπίτι του Home Alone θα είναι διαθέσιμο για μια και μόνο νύχτα

Οι θαυμαστές της ταινίας «Home Alone» μπορούν πλέον να εκπληρώσουν το όνειρό τους και να περάσουν μια ξέφρενη νύχτα στο σπίτι των McCallister λίγο πριν αλλάξει η χρονιά. Η πολυτελής οικία που βρίσκεται στο Σικάγο είναι διαθέσιμη για τις 7 Δεκέμβρη. Η Airbnb ανακοίνωσε την είδηση-έκπληξη την Τετάρτη.

Η Airbnb ακυρώνει και μπλοκάρει τις κρατήσεις στην Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Η εταιρία Airbnb που ειδικεύεται στην ενοικίαση καταλυμάτων σε ιδιώτες ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει και μπλοκάρει τις κρατήσεις στην πλατφόρμα της στην Ουάσινγκτον κατά την εβδομάδα της τελετής ορκωμοσίας του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

ΕΛ.ΑΣ.: Βρέθηκαν 102 κιλά ηρωίνης σε σπίτι Airbnb στην Αθήνα

Περισσότερα από 102 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb στην Αθήνα. Η ηρωίνη προοριζόταν για περαιτέρω διακίνηση στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

«Κραχ» στο ελληνικό Airbnb: Πόσα ακίνητα επιστρέφουν στο ενοίκιο

Από τις πρώτες εβδομάδες έξαρσης του κορωνοϊού, οι προβλέψεις ήταν ιδιαίτερα δυσοίωνες για το Airbnb.

Σε άτακτη φυγή από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου AirBnB, τρέπονται πολλοί ιδιοκτήτες από την Ελλάδα, λόγω του πλήγματος που έχει επιφέρει η πανδημία στην τουριστική δραστηριότητα. 

Στην αντεπίθεση κατά των ξενοδόχων οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης

Με επιστολή στο υπουργείο Τουρισμού απαντά ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης, (air bnb) στο χθεσινό αίτημα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), για προσωρινή αναστολή των βραχυχρόνιων μισθώσεων, για λόγους δημόσιας υγείας.

Κορωνοϊός: Πρωτοβουλία «I offer my AIRBNB» - Παραχωρούν δωρεάν σπίτια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Μέσω της ομάδας του Facebook «I offer my AIRBNB home for FREE during Covid-19 Crisis», άνθρωποι από όλη τη χώρα προσφέρουν αφιλοκερδώς τα διαμερίσματά τους στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που τα έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έτσι και αυτοί με τον δικό τους τρόπο στην καθημερινή μάχη που δίνεται απέναντι στον νέο κορωνοϊό.

Airbnb: Έρχονται πρόστιμα - Λήγει η προθεσμία για το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν στην ΑΑΔΕ την οριστικοποίηση του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, όσοι διαθέτουν τα ακίνητά τους μέσω του Airbnb (κ.ά).

Πράγα κατά Airbnb: Το σχέδιο της πόλης για να πάψουν οι κάτοικοι να είναι «ξένοι» στα σπίτια τους

Κόντρα στην Αirbnb πηγαίνει η Πράγα, προκειμένου να περιορίσει τους τουρίστες. H Πράγα, η οποία κέρδισε μια αξιοζήλευτη φήμη ως τουριστικός προορισμός, γίνεται η τελευταία ευρωπαϊκή πόλη που πάει κόντρα στην Airbnb και σε άλλες βραχυπρόθεσμες πλατφόρμες ενοικίασης, καθώς ο υπερ-τουρισμός απειλεί να την κατακλύσει και διώχνει τους κατοίκους.

Καναδάς: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς σε διαμέρισμα Airbnb

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί μέσω του Airbnb στο κέντρο του Τορόντο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η αστυνομία.  

"Άνοιξε ο δρόμος" για ανατροπές στα Airbnb

Απόφαση «βόμβα» του δικαστηρίου φέρνει ανατροπές στις ενοικιάσεις μέσω Airbnb. Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου απαγορεύει τη χρήση διαμερίσματος για Αirbnb, σε πολυκατοικία του Ναυπλίου.

Τι προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Το φορολογικό νομοσχέδιο προς τους διαχειριστές ψηφιακής πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων προβλέπει μεγάλα πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ, στην περίπτωση που δεν παρέχουν πληροφορίες που τους ζητά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων ΑΑΔΕ σχετικά με ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για την βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου

Airbnb: Τέλος στα σπίτια για πάρτι

Το Σάββατο, η πλατφόρμα Airbnb ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσειι τις προσπάθειές της για να "καταπολεμήσει τα μη εγκεκριμένα πάρτι" σε καταλύματα που νοικιάζονται μέσω αυτής, μετά την τραγωδία με 5 νεκρούς σε πάρτι για το Χάλογουιν σε σπίτι στην Καλιφόρνια.

Η Πάλμα βάζει φρένο στο Airbnb

Το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής Πάλμα, που βρίσκεται στο θέρετρο της Μαγιόρκα, πήρε την απόφαση να απαγορεύσει την βραχυπρόθεσμή ενοικίαση ιδιωτικών κατοικιών.

Subscribe to Airbnb